Multientsyymeistä apua ruuansulatusvaivoihin?

  • apteekin hyllyltä

Vatsani aiheuttaa ongelmia, ihan kuin ruoansulatus ei toimisi. Vatsa turpoaa, röyhtäilen ja kärsin usein ilmavaivoista. Joskus on epämääräisiä vatsakipuja. Olen kuullut, että multientsyymit auttaisivat tällaisiin vaivoihin, Mitä ne ovat ja miten ne voivat auttaa vatsan hyvinvoinnissa?

Ruoansulatusvaivoiksi kutsutaan ruoansulatuskanavan toistuvia, aterianjälkeisiä toiminnallisia ongelmia, joiden taustalta ei ole todettu varsinaista sairautta tai rakenteellista häiriötä. Useimmiten vaivat johtuvat ravintoaineiden huonosta pilkkoutumisesta, eli ruoka ei sula kunnolla. Tämä johtaa liialliseen kaasunmuodostukseen, joka aiheuttaa turvotusta, täysinäisyyden tunnetta, ilmavaivoja, röyhtäilyä ja kipua.

Ruoansulatusvaivoja voi ehkäistä välttämällä niitä aiheuttavia ruokia ja juomia sekä raskaita annoksia. Myös ruoan kunnollinen pureskelu, veden juonti, liikunta ja stressin hallinta voivat helpottaa oireita. 

Multientsyymivalmisteet sisältävät useita eri ruoansulatusentsyymejä, jotka auttavat elimistöä pilkkomaan aterian proteiineja, rasvoja ja hiilihydraatteja. Valmisteissa voi olla myös voikukanjuurta, joka tehostaa elimistön omien ruoansulatusentsyymien eritystä. Kun ruoka sulaa hyvin, suolistobakteerien toiminta normalisoituu ja ruoansulatusvaivat helpottuvat.

Täsmätuote:

Multienzyme GO, 25 kaps., 14,90 e (1241,67 e/kg).

Asiantuntijana farmaseutti Tiia Pitkänen Kontulankaaren apteekista.

Uusimmat


Hae uusin Avainapteekit-lehti
lähimmästä Avainapteekista
tai lue digiversio täältä.

 

 

Kasihuuhde_aqualan_avainapteekit_banneri

Lue bloggaajamme Kaijan blogia.

Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.


Sinustako Avainasiakas?

Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje