Turvallinen arki muistisairaalle

  • muistisairas_1000x530

Lääkkeet ja terävät veitset lukkojen taakse. Myrkylliset viherkasvit pois, liesivahti, vara-avain naapurille ja Ei kaupustelua -kyltti ulko-oveen. 

Kun läheisen muisti sairastaa, omaisilla riittää huolehdittavaa. Eksymisen kasvanut vaara, kodin laitteiden käytön vaikeutuminen, tasapainon heikkeneminen ja aisteissa tapahtuvat muutokset heikentävät muistisairaan turvallisuutta.

Muistiliitto on koonnut tietopankin, joka auttaa muistisairasta läheisineen suunnittelemaan ja rakentamaan sairastuneelle turvallisemman ympäristön. Tietopankki sisältää useita tarkastuslistoja, joita voi käydä läpi ja joiden avulla voi korjata turvallisuusriskejä aiheuttavia asioita. Tulostettavat tarkastuslistat auttavat ehkäisemään tapaturmia muistisairaan kotona, asiointi- ja hoivaympäristössä. Paloturvallisuuden parantamiseen liittyvät tiedot ja vinkit ovat tärkeä osa tietopankkia.

Tietopankin sisältö palvelee juuri diagnoosin saaneiden lisäksi pidempään sairastaneiden läheisiä: sen avulla voi päivittää aika ajoin muistisairaan apuvälineiden tarpeen sekä pohtia, onko koti sairaalle sopivin asuinpaikka.

Sivustolla voi myös jakaa omat turvallisuusvinkkinsä ja lukea toisten muistisairaiden omaisten käytännössä hyviksi kokemia vinkkejä.

Tietopankki osoitteessa www.muistiliitto.fi

Uusimmat


Uusi Avainapteekit-lehti on ilmestynyt!
Hae omasi lähimmästä Avainapteekista
tai lue digiversio täältä.

 

 


Lue bloggaajamme Kaijan blogia.

Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.


Sinustako Avainasiakas?

Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje