Näin suojaudut hyttysiltä

hyttyset-suojautuminen-suihke

Hyttysten ininä ja pistokset ovat jokakesäinen riesa. Katso tehokkaimmat keinot suojautua hyttysten pistoilta.

Suojaa ihosi hyönteisten pistojen ja puremien välttämiseksi ensisijaisesti vaatetuksella. Peitä mahdollisimman suuri osa kehostasi ja suosi vaaleita, pitkähihaisia ja pitkälahkeisia vaatteita.

Paljaaksi jäävän ihon voit suojata hyönteiskarkotteella. Hyönteiskarkotteissa on eteerisiä öljyjä, dietyylitoluamidia (DEET) tai ikaridiinia.

Eteeristen öljyjen teho on lyhyt, 30 -60 minuuttia, ja vaikutus kohtalaisen heikko. Yleisimpiä hyttysten karkottamiseen käytettyjä eteerisiä öljyjä ovat sitronellaöljy ja limoneeni.

DEET on käytetyin karkotteiden tehoaine. Tavallisissa hyttyskarkotteissa sitä on 10 - 15 % ja tehokarkotteissa 20 %. Punkkikarkotteissa DEETiä on 50 %. Vaikutus kestää noin 2-8 tuntia. DEET saattaa ärsyttää herkkäihoista.

Ikaridiini on teholtaan samantasoinen DEETin kanssa. Ikaridiinia sisältävät karkotteet pitävät hyttyset loitolla noin 2-4 tunnin ajan. Ikaridiinin aiheuttamat ihon ärsytysoireet ovat harvinaisempia kuin DEET-tuotteilla.

Muista että hyönteiskarkotteita ei ole tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.

20.6.2013

Uusimmat


Hae uusin Avainapteekit-lehti
lähimmästä Avainapteekista
tai lue digiversio täältä.

 

 

Kasihuuhde_aqualan_avainapteekit_banneri

Lue bloggaajamme Kaijan blogia.

Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.


Sinustako Avainasiakas?

Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje