Lapsen asfaltti-ihottuma: hoito-ohjeet

  • apteekin hyllyltä

Lapsi kaatui pyörällä ja polveen tuli asfaltti-ihottumaa. Miten sitä pitäisi hoitaa?

Lapsille sattuu ja tapahtuu, varsinkin kesällä. Kun tapaturma on sattunut, pese ensimmäiseksi omat kätesi. Puhdista sitten vaurioitunut iho huolellisesti runsaalla puhtaalla vedellä tai keittosuolaliuoksella. Tarkista, että haavaan ei jää likaa tai kiviä, poista ne tarvittaessa pinseteillä.

Haavaan muodostuvan ruven annetaan jäädä suojaamaan haavan pintaa. Hoidoksi haavan päälle laitetaan silikoninen ohut haavaverkko, jonka päälle pannaan imukykyinen sidos. Silikonisidos on läpinäkyvä, joten haavaa voi tarkkailla päivittäin käytön aikana.

Silikonisidos siirtää haavaeritteen päällä olevaan imukykyiseen sidokseen. Silikonisidos ei tartu haavaan, eikä sen pois ottaminen tee kipeää. Sidos on joustava, joten leikit ja puuhat pääsevät pian jatkumaan. Sidos voi olla paikallaan jopa 14 vuorokauden ajan. Päälle laitettava sidos, esimerkiksi haavataitos vaihdetaan päivittäin.

Täsmätuote

Mepitel One, sidos vaurioituneelle iholle ja palovammoille, 2 kpl, 15,40 e (7,70 e/kpl)

Uusimmat


Uusi Avainapteekit-lehti on ilmestynyt!
Hae omasi lähimmästä Avainapteekista
tai lue digiversio täältä.

 

 


Lue bloggaajamme Kaijan blogia.

Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.


Sinustako Avainasiakas?

Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje