Miksi dekspanteloni tehoaa?

  • bepanthen-dekspantenoli

Tuttu voide parantaa naarmut, koska sen tehoaine dekspantenoli auttaa soluja vammojen korjaamisessa.

Näin dekspantenoli toimii

Dekspantenoli on B5-vitamiinin sukulaisaine. Ihon ja limakalvojen kudoksissa se muuttuu B5-vitamiiniksi, joka toimii solun kasvutekijänä. Ihon vaurioituessa elimistö ryhtyy korjaustyöhön eli alkaa kasvattaa uusia soluja vahingoittuneiden tilalle. Kasvutekijänä  B5-vitamiini helpottaa solunjakautumista. 

Dekspantenoli imeytyy ihoon ja limakalvoihin nopeasti. Solujen kasvua vauhdittamalla se edesauttaa ihon ulkokerroksen muodostumista. Vammojen paraneminen ja ihon elpyminen nopeutuvat.

Näin käytät

Kuluttajan dekspantenolituotteet ovat tavallisesti voiteita tai emulsiovoiteita, joita levitetään vaurioituneelle iholle. Naarmuja, hiertymiä ja ihon halkeamia voidaan hoitaa dekspantenolilla. Se auttaa myös palovammojen ja vaippaihottuman hoidossa.

Dekspantenoli lievittää myös auringonvalon, ultraviolettihoidon tai sädehoidon aiheuttamaa ärsytystä. 

Haittavaikutuksia on harvoin. Dekspantenoliin pätee sama kuin muihin lääkkeisiin. On järkevää noudattaa käyttöohjeita ja lääkärin neuvoja.

Dekspantenolia on muun muassa Bepanthenissa.

Bepanthen edesauttaa pienehköjen iho- ja limakalvovaurioiden paranemista. Vaikuttava aine dekspantenoli. Älä käytä valmistetta, jos olet yliherkkä jollekin tuotteen sisältämälle aineelle. Lue pakkausseloste. Bayer Oy

Lue myös:
Miksi kortisoni tehoaa?

Uusimmat


Hae uusin Avainapteekit-lehti
lähimmästä Avainapteekista
tai lue digiversio täältä.

 

 

Kasihuuhde_aqualan_avainapteekit_banneri

Lue bloggaajamme Kaijan blogia.

Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.


Sinustako Avainasiakas?

Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje