Vaahtoavat pesunesteet: Hellästi puhtaaksi

  • pesunesteet

Tänä kesänä miehen on aika heittää kömpelö palasaippua pois ja alkaa huoltaa ihoaan vaahtoavilla pesunesteillä.

Tuttu tilanne tuhansista suomalaisisista miesten kansoittamista suihkuista: kroppa pitäisi saada jynssättyä raikkaaksi, mutta niin sanottu ”tavansaippua”, siis vanha kunnon saippuanpala senkun lipsahtelee hyppysistä liukuen uhkaavasti kohti lattiakaivoa.

Ratkaisu voisi onneksi olla käden ulottuvilla, ja se kannattaisi. Palasaippuaa paremmin miehekäs hipiä pysyisi kunnossa apteekista saatavilla vaahtoavilla pesunesteillä, kuten tässä testatuilla Sebamedilla ja Lactacydilla.

Tampereen Koivu-apteekissa kosmetologina työskentelevän Tiina Gahmbergin mukaan aineiden ehdoton vahvuus on niiden pH-arvo.

– Lactacydin pH on 3,5 eli pesuneste on aavistuksen hapan, mutta mieto ja hellävarainen, kun taas Sebamedin pH 5,5 ylläpitää tehokkaasti ihon omaa suojakerrosta, Gahmberg tiivistää.

Raikkaus kuuluu gentlemannin perushyveisiin, mutta alituinen peseytyminen kuitenkin kuivattaa ihoa. Pesunesteet tarjoavatkin kätevän avun päivittäin puhtauden ja ihonhoidon problematiikan kanssa kärvisteleville.

– Esimerkiksi Sebamed on kehitetty kuivalle ja herkälle iholle. Sen lisätty öliiviöljy ja tehoaine panthenol edesauttavat ihon pehmeyden säilymistä ja suojaavat ihoa ärsytyksiltä ja kuivumiselta.

Raikkaan tuoksuinen Sebamed on oliviintuoksunsa vuoksi vahvoilla päivittäiseksi pesunesteeksi. Monikäyttöisyydessään tuoksuton Lactacyd heittää kuitenkin Sebamedille tiukan haasteen koko perheen suihkutuotteeksi. Se nimittäin sopii myös intiimihygieniaan. On kuulijan korvasta kiinni, voiko tämän ymmärtää kehotukseksi romantiikan suuntaan – joko yksin tai kaksin. Gahmberg pysyy suosituksissaan asialinjalla.

– Lactacyd kosteuttaa maitohapon myötävaikutuksella ja sopii päivittäiseen kokovartalopesuun.

Lactacyd Duschcreme, 250 ml. 4,90 e (19,60 e/l)

3piste

Lactacydin voidemainen pesuneste sopii päivittäiseen käyttöön ja hoitaa ihoa. Aineen pH-arvo on iholle ominainen 3,5, ja se myös sisältää ihonkin suojakseen käyttämää maitohappoa, joka sitoo kosteutta. Hajusteeton aine tuntuu todella pesevän kropan – erityisesti kun sen muistaa valmistajan ohjeen mukaisesti myös huuhdella iholta pois.

Plussat

  • Hajusteeton aine sopii tuoksuherkille eikä sodi deodoranttien tai parfyymien eteerisiä tuoksuja vastaan.
  • Voidemaisuus luo kehoa hieroessa miellyttävän ja aistikkaan tunnelman.

Miinukset

  • Tuoksuton aine on harvoin aidosti tuoksuton, ja Lactacydissäkin kytee lievä, lääkemäinen sivuhaju.
  • Pakkaus ei tue mielikuvaa raikastavasta suihkutuotteesta.

Sebamed Olive Face & Body Wash, 300 ml. 8,45 e (28,17 e/l)

4piste

Tuote on modernisti luonnollisen ihmisen ystävä, sillä se ei sisällä nykypäivän arkkiviholliseksi luettavia parabeenejä. Tämä pesuneste sisältää oliiviöljyä ja pantenolia, joiden avulla se lupaa pitää ihon kosteana. Tätä ei testijakson perusteella ole syytä epäillä. Testin perusteella riittoisuus on suoraan riippuvainen käyttäjän pumppukäden aktiivisuudesta.

Plussat

  • Tuoksu on viehättävä ja taittuu raikkaasti oliivin suuntaan herättämättä kuitenkaan naposteluhimoa.
  • Pakkauksen pumppu on jämäkän oloinen. Yhdelläkin pumppauksella ruiskauttaa nestettä kiitettävän määrän.
  • Aine on miellyttävä levittää ja vaahtoaa riittävästi. Vaahtoa on mukava puhallella suihkuttelun lomassa.

Miinukset

  • Pumpun lukitusmekanismi on sen verran lapsellinen, että jopa 1,5-vuotias poika saa sen helposti auki.

Testaaja

Juha on työssäkäyvä perheenisä, joka karsastaa komeudenhoitovinkkejä, mutta kokeilee Apoteekin pyynnöstä apteekin tuotteita avaralla mielellä. 

Lue lisää:

Juha testaa suihkuvoiteen ja pesuöljyn

Uusimmat


Hae uusin Avainapteekit-lehti
lähimmästä Avainapteekista
tai lue digiversio täältä.

 

 

Kasihuuhde_aqualan_avainapteekit_banneri

Lue bloggaajamme Kaijan blogia.

Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.


Sinustako Avainasiakas?

Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje