Piristystä ravintolisistä?

  • vitamiinit

Jos ruokavalio repsahtaa, ravintolisistä voi saada avun tarvittavien vitamiinien ja hivenaineiden saantiin.

Sade, loska, viima ja pimeys. Syystalvi saa apatian ja alavireyden pesiytymään kirkkaimpaankin mieleen. Pöpötkin liikkuvat, ja tiuhaan käy apteekin ovi. Pälkäneen apteekin apteekkari Mikko Unkila on huomannut, että ravintolisät ovat ankeana aikana kysyttyä tavaraa.

– Usein syynä on se, että ihmisellä on veto pois päältä ja väsyttää. Jos on vielä sattunut tulemaan montaa flunssaa peräkkäin, ei ole ihme, että ravitsemus ja ruokahalukin ovat sitä sun tätä, Unkila sanoo.

Kehon oikean vitamiini- ja hivenainetasapainon ylläpitäminen perustuu hyvään ja monipuoliseen ravintoon. Syödessään terveellisesti tavallista elämää viettävä perusterve ihminen saa elimistön tarvitsemat ravintoaineet ruoasta. Ravintolisät voivat olla pätevä tuki.

– Ne ovat oiva apu, kun ei ehdi tai pysty syömään riittävän monipuolisesti ja terveellisesti tai jos on häiriö ravintoaineiden imeytymisessä. Vitamiinilisä voi olla tarpeen myös tiukkaa erikoisruokavaliota noudattavalle.

Ravintolisät sisältävät esimerkiksi vitamiineja, kivennäisaineita tai omega-rasvoja, joiden määrä per annosyksikkö vaihtelee tuotteittain. Mitä säännöllisemmin valmisteensa nauttii, sitä suuremmat ovat hyödyt.

Jos oma yleiskunto tuntuu huonolta, kannattaa sopivasta ravintolisästä keskustella lääkärin kanssa ja samalla selvitellä, mikä huonon kunnon taustalla on. Jos päädyt käyttämään ravintolisää, muista käyttää ravintolisää säännöllisesti, ohjeita noudattaen ja noudata myös pakkauksessa kerrottuja annosteluohjeita.

– Rasvaliukoiset A- ja D-vitamiini voivat pitkäaikaisessa ylikäytössä kertyä elimistöön ja johtaa haittoihin. Vesiliukoisten B-vitamiinien ylikäytön huomaa lähinnä vessassa virtsan tavallista voimakkaampana aromina. Sen syynä on ilmeisesti B6-vitamiini, Unkila valistaa.

MultiTabs Mint, 10,60 e (176,67 e/kg)

5piste

MultiTabs Mint on ”raikkaan makuinen monivitamiinipurutabletti” – markkinointitiimissä on ymmärretty, että lupaus pitää parhaiten, kun ei tule luvanneeksi kuuta taivaalta. Testinkin perusteella sitruunan- ja mintunmakuiset tabletit tosiaan maistuvat raikkailta.

Plussat

  • Koostumus tuo mieleen kehnon irtokarkin, mikä on kuitenkin kelpo saavutus ravintolisältä.
  • Maku on molemmissa versioissa mehevä. Harmi, ettei kahden tabletin päiväannosta saa ylittää!
  • Muovirasia on kompakti ja toimii myös vaikka marakassina.

Miinukset

  • Kun rasian on kerran avannut, sen luukku ei tahdo napsahtaa enää kiinni.

Berocca Performance Fizzy Melts, 13,70 e (343,36 e/kg)

3piste

Imeskeltävä tuote lupaa energiaa, sillä foolihappo sekä B6- ja C-vitamiini vähentävät uupumusta, kun taas suorituskyvyn lisääminen perustuu B12-vitamiiniin, joka edistää normaaleita neurologisia ja psykologisia toimintoja. Voi olla – tosin vain jos valmistetta tosiaan käyttää säännöllisesti.

Plussat

  • Maku alkuvaiheessa lupaava. Poreilu piristää suuta.
  • Verrattuna perinteiseen Beroccaan poreilu on maltillista.

Miinukset

  • Erillispakattujen tablettien kuoret muistuttavat kondomipakkausta. Jos tuotteet menevät sekaisin, yllätys tuskin on mieluisa.
  • Hetken imeskelyn jälkeen maku muuttuu suussa hieman kitkeräksi.

Testaaja

Juha on työssäkäyvä perheenisä, joka karsastaa komeudenhoitovinkkejä, mutta kokeilee Apoteekin pyynnöstä apteekin tuotteita avaralla mielellä.

Uusimmat


Hae uusin Avainapteekit-lehti
lähimmästä Avainapteekista
tai lue digiversio täältä.

 

 

Kasihuuhde_aqualan_avainapteekit_banneri

Lue bloggaajamme Kaijan blogia.

Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.


Sinustako Avainasiakas?

Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje