Parranajo: Testissä after shave -voiteet

  • parranajo voiteet testissä

Parranajo tekee miehestä siistin, mutta raastaa ihon herkkää pintaa riivinraudan tavoin. Oikeilla voiteilla mies suojautuu sekä terän että kuivan talven kovuudelta.

Herätyskello soi, kahvi tippuu. Vaatteita etsitään, unihiekka kaihertaa silmää. Sellaisia ovat usein aamut, eikä tilannetta helpota tieto tunnin päästä alkavasta palaverista. Aamuisin kiire on heti punaisten valojen jälkeen miehen pahin vihollinen. Kiire ja parranajo sopivat äärimmäisen huonosti yhteen. Parempi hoitaa askare tyylikkästi ja rauhassa jo illalla. Jäljestäkin tulee parempi.
– Jos iho on kuiva ja ärtyy helposti, illalla ajaminen lienee viisasta. Iho ehtii hyvin rauhoittua aamuun mennessä, ja myös mahdolliset pienet nirhaumat ehtivät asettua yön aikana paremmin, kosmetologi Tiina Gahmberg Tampereen Koivu-apteekista sanoo.

Iho kiittää, kun parranajosta tekee yksinkertaisen rituaalin. Se alkaa omalle ihotyypille sopivan partavaahdon levittämisellä. Jos oma iho on kuivuuteen taipuvainen, voi jo tätä ennen ihoa pehmittää eityisillä pre shave -voiteila.

Koska parranajo joka tapauksessa suorastaan raastaa ihoa, pääpaino rituaalissa on varsinaisen ajon jälkeisissä hetkissä. Ihoa kosteuttavat voiteet rauhoittavat terien aiheuttamaa ärsytystä ja supistavat ihohuokosia.
– Hoidettuna ihon joustavuus säilyy ja ihon pinta pysyy ehjänä ja vastustuskykyisenä. Oikea voide auttaa ihon suojakerroksen säilyttämistä, Gahmberg sanoo.

Hyvä jälkihoitotuote nousee arvoonsa etenkin talvella, jolloin kylmä ilma kuivattaa hipiää ihotyypistä riippumatta. Perinteisesti parranajon jälkeen ihoon sutaistu ”partavesi” voi voimistaa reaktiota sekä aiheuttaa kirvelyä. Sen sijaan esimerkiksi tässä kokeillut Vichyn ja
Avènen voiteet paitsi rauhoittavat ihoa parranajon jälkeen, myös toimivat kosteusvoiteena.

Moderneista karvanpoistotrendeistä innostuneet voivat löytää tuotteista avun kasvojen ulkopuolellekin.
– Varsinkin herkälle iholle tarkoitetut tuotteet sopivat kropan mille kohdalle vain. Olisin sen höylän kanssa kuitenkin varovainen, ”ettei nyt vaan sattuis mitään”!, Tiina Gahmberg tähdentää.

Avène Mattifying Fluid -kosteusvoide, 50 ml 24,95 e (499 e/l)

Tämä ei ole puhtaasti parranajotuote, vaan öljytön kosteusvoide, joka jättää ihon mattapintaiseksi. Talineritystä tasapainottavassa voiteessa on kosteuttavaa lähdevettä. Ilmeisesti kuitenkin vähän, sillä testin perusteella tuotteella ei lähde jano.

Plussat

  • Vaivaton levittää, mutta jättää iholle vähän kalvomaisuutta.
  • Pumppupakkauksesta on helppo annostella kreemiä.
  • Karvan verran naisellinen tuote sopii myös kauniimman puoliskon epilointihetkiin, joten yhden hinnalla saa kaksi.

Miinukset

- Tuoksu on mieto, mutta taittuu hieman isotädin hajuveteen.
- Pumppumekanismin ja saksille liian vahvan muovin ansiosta pakkauksen viimeiset tipat jäävät vain valmistajan taseeseen.

Vichy Homme Sensi Baume Ca -balsami, 75 ml 25,40 e (338,67 e/l)

Kuin vissyä parranajon janottamalle poskelle. Tuotelupaus: ihon luonnollisen suojan palauttaminen ja rauhoittaminen. Lupauksena jopa 24 tunnin kosteuttava vaikutus, mitä testin perusteella on vaikea vahvistaa tai kiistää. Miehekäs tuote.

Plussat

  • Mustanpuhuva pakkaus henkii miehekästä charmia.
  • Vieno tuoksu ei pärjää eau de toiletten houkutusaromeille.
  • Imeytyy nopeasti, helppo levittää. Rauhoittaa ihoa ja jättää mukavan raikkaan tuntuman.

Miinukset

  • Pakkauksen yläkulmat ovat turhan terävät ja osuvat kipeästi kämmeneen korkkia napsauttaessa.

Testaaja

Juha on kolmekymppinen työssäkäyvä perheenisä. Hänen elämänsä on kiireistä ja kuluttavaa. Vapaa-ajallaan hän juoksee. Juha karsastaa komeudenhoitovinkkejä, mutta haluaa tuoksua hyvältä ja pitää ihonsa kimmoisana. Kosmetiikalta Juha odottaa tehoa ja sitä, että kemikaalit eivät ärsyttäisi hänen tytärtään.

UusimmatYstävänpäivä_banneri_215x400_netti_uutiskirje

Avainapteekit-lehti

Avainapteekit tarjoukset_etusivu

Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.


Sinustako Avainasiakas?

Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje