Kylmägeeli vie kivun

 • 0117_kylmageelit

Helppokäyttöiset kylmägeelit tepsivät niin lieviin urheiluvammoihin kuin toimistotyön aiheuttamiin lihasjumeihin. 

Punttisalilla piti vetää täysillä, vaikka viime kerrasta oli jo tovi. Tai ehkä ensimmäisellä hiihtolenkillä suksi tökkäsi kantoon. Tekipä mies mitä tahansa kuntonsa pitimiksi, kipu seuraa perästä. Siksi kai on keksitty kylmägeelit, nuo helppokäyttöiset tuotteet, jotka rentouttavat lihakset nopeasti.

– Kylmägeelit sopivat hyvin lyhytaikaiseen kivun lievitykseen, kun kyseessä on paikallinen kipu lievän vamman tai tulehduksen aiheuttamana, Pälkäneen apteekin apteekkari Mikko Unkila summaa.

Geelien teho perustuu niiden ihoa viilentävään vaikutukseen. Ne sisältävät yleisimmin alkoholia, eukalyptusta ja mentholia. Lisäksi esimerkiksi Perskindol Gelissä on sitruskasveista eristettyjä kasviöljyjä, jotka parantavat verenkiertoa ja saavat aikaan lämmöntunteen. Yksi on lähes kaikille kylmägeeleille yhteinen: haju. Tai tuoksu – miten oma nokka sen nyt kokee.

– Tuoksusta vastaavat samat aineet kuin viilennyksestä: mentoli, eukalyptus ja toisinaan piparminttuöljy. Ne haihtuvat helposti iholta, niin kuin on tarkoituskin, ja ehtivät siten helposti nenäänkin, Unkila selittää.

Kylmägeelit eivät ole lääkkeitä. Periaatteessa niitä voi kokeilla kuka vain, mutta monien vaikuttavien ainesosien ja herkistymisvaaran vuoksi alle neljävuotiaille aikuisten geelejä ei tule käyttää. Esimerkiksi kasvukipuihin kannattaakin kysyä apteekista lasten omia kylmägeelejä. Kypsempään ikään ehtineiden kylmägeelien käyttäjien kannattaa välillä suojata ihonsa reippaalla turauksella kosteusvoidetta, sillä iän myötä ohentuva iho voi muuttua alkoholipitoisista geeleistä kuivaksi.

– Kädet on hyvä pestä huolellisesti geelin levittämisen jälkeen, jotta ei vahingossa hieraise geeliä silmiinsä.
Jos vaiva ei hellitä muutaman päivän geelittelyllä, voi kokeilla vaikutukseltaan tuhdimpaa lääkevaihtoehtoa. Pitkittyneen vaivan kanssa kannattaa kääntyä lääkärin puoleen.

Kylmägeeli Ratiopharm, 150 ml, 8,70 e (58 e/l)

3piste

Ratiopharm viestii tuotelupauksessaan, että tuote lievittää lihas- ja nivelkipua sekä turvotusta venähdyksissä, nyrjähdyksissä ja rasitusvammoissa. Lisäksi se laukaisee lihasjännitystä. Väriaineeton geeli saa istumatyöläisen jumittuneet paikat kihelmöimään tehokkaan tuntuisesti. Ei ole syytä epäillä, etteikö tämä kylmägeeli vaikuttaisi. 

Plussat

 • Raikas tuoksu tuo mieleen lapsuuden Eucalyptus-pastillit. 
 • Tuntuma iholla on miellyttävä.
 • Geeli imeytyy ihoon kevyellä hieronnalla ripeästi.

Miinukset

 • Piilotuoksu on sangen voimakas. Nenä tottuu siihen, mutta silmissä kirvelee.
 • Lääkemäinen pakkaus ei ihan erotu perusvoiteesta. 

Perskindol Active Gel, 100 ml, 16,40 e (164 e/l)

3piste

Perskindol lupaa kaksoisvaikutuksen: aine viilentää ja lämmittää välittömästi. Tuotelupaus vaikuttaa jakomieliseltä, mutta osoittautuu käytännössä todeksi. Perskindol muistuttaa nimeltään pukamavoidetta, mutta geelistä syntyy silti väkevä ja pätevä vaikutelma.

Plussat

 • Aavistuksen rasvamainen geeli imeytyy nopeasti.
 • Toimii tehokkaasti ja rentouttaa juilivaa lihasta.
 • Vademecum-suuvettä muistuttava mieto tuoksu.

Miinukset

 • Kirjava pakkaus tuo mieleen pilailupuodin ja antaa halvahkon kuvan ainakin pakkaussuunnittelusta. 
 • Viilentää nopeasti, mutta kihelmöi melko terävästi iholla pitkään levittämisen jälkeen.

Testaaja

Juha on työssäkäyvä perheenisä, joka karsastaa komeudenhoitovinkkejä, mutta kokeilee Apoteekin pyynnöstä apteekin tuotteita avaralla mielellä. 

UusimmatYstävänpäivä_banneri_215x400_netti_uutiskirje

Avainapteekit-lehti

Avainapteekit tarjoukset_etusivu

Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.


Sinustako Avainasiakas?

Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje