Lääke kuivattaa suuta, mikä avuksi?

  • apteekin hyllyltä

Jotkin lääkkeet voivat kuivattaa suuta. Mistä apu?

Olen ollut pitkään lääkekuurilla, joka kuivattaa suutani. Mikä avuksi?

Useat verenpainelääkkeet ja psyykenlääkkeet voivat aiheuttaa suun kuivumista. Suun kuivuminen on muutenkin hyvin yleinen vaiva. Se aiheutuu syljen erityksen vähentymisestä. Sylki muun muassa puhdistaa ja huuhtoo suuta sekä suojaa limakalvoja tulehduksilta ja hampaita reikiintymiseltä. Syljen erityksen vähentyminen voi johtaa pahanhajuiseen hengitykseen, makuaistin häiriöihin sekä vaikeuttaa puhumista, syömistä tai nielemistä.

Kuivan suun hoidon kulmakivi on säännöllinen suuhygieniasta huolehtiminen. Hampaat harjataan ja hammasvälit puhdistetaan päivittäin. Kannattaa valita kuivalle suulle sopiva hammastahna, joka ei sisällä makuaineita tai vaahtoa tuottavaa natriumlauryylisulfaattia. Käytössä olevat proteesit puhdistetaan huolellisesti. Hammashoidossa kannattaa käydä tavanomaista useammin, noin kuuden kuukauden välein.

Veden säännöllinen juominen on tavallisin tapa hoitaa kuivaa suuta. Veden juomista pitkäaikaisempi vaikutus saadaan imeskeltävillä pastilleilla, jotka lisäävät syljen eritystä ja sisältävät myös hampaille ystävällistä fluoria ja ksylitolia. Avainapteekkien valikoimista löytyy monia muitakin tuotteita kuivan suun hoitoon, esimerkiksi suuvesiä, suusuihkeita ja geelejä.

Täsmätuote

Salivin Red Fruit, sokeriton syljeneritystä edistävä tabletti, 50 g.

Uusimmat


Hae uusin Avainapteekit-lehti
lähimmästä Avainapteekista
tai lue digiversio täältä.

 

 

38231_Perrigo_ACO_Sun_Avainapteekit_banner_215x500
banneri Nicotinel_215x550

Lue bloggaajamme Kaijan blogia.

Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.


Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje