Hengitys haisee, mikä avuksi?

  • apteekin hyllyltä

Pahanhajuinen hengitys voi johtua suun bakteereista tai ruoka-aineista.

Hengitykseni haisee pahalle. Mitä sille voisi tehdä?

Suun bakteerit muodostavat rikkiyhdisteitä, jotka aistitaan nenässä ja suussa pahana hajuna. Bakteerien lisäksi myös monet ruoka- ja nautintoaineet, kuten valkosipuli tai alkoholi, aiheuttavat pahanhajuista hengitystä.

Pahanhajuista hengitystä voi ehkäistä hyvällä suuhygienialla. Harjaa hampaat aamuin illoin pehmeällä hammasharjalla ja fluorihammastahnalla. Puhdista myös hammasvälit hammastikulla tai langalla. Myös kieli kannattaa harjata. Suun voi huuhdella alkoholittomalla suuvedellä. Mahdollinen proteesi pitää puhdistaa päivittäin ja jättää yöksi aina ilmavasti kuivumaan.

Myös kuiva suu altistaa pahanhajuiselle hengitykselle. Moni huomaa tämän esimerkiksi aamulla herätessään. Jos kärsit päivän mittaan kuivasta suusta, saatat saada pahanhajuisen hengityksen kuriin purukumilla tai pastilleilla, jotka lisäävät syljeneritystä.

Joskus suun ja nielun tulehdukset saavat aikaan pahaa hajua. Jos kotikonsteilla et saa apua pahanhajuiseen hengitykseen, kannattaa kääntyä lääkärin puoleen.

 

Täsmätuote

  • SB12 Duo Eucalyptus&Menthol suunhoitoaine, sisältää fluoria, 250 ml

 

Kysymykseen vastasi farmaseutti Kati Asal Koivukylän apteekista.

Uusimmat


Uusi Avainapteekit-lehti on ilmestynyt!
Hae omasi lähimmästä Avainapteekista
tai lue digiversio täältä.

 

 


Lue bloggaajamme Kaijan blogia.

Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.


Sinustako Avainasiakas?

Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje