Voiko kosteuttavia silmätippoja käyttää jatkuvasti?

  • apteekin hyllyltä

Onko kosteuttavien silmätippojen jatkuva käyttö turvallista? Mitä pitää ottaa huomioon?

Kuivasilmäisyys on erittäin yleinen oire. Kyynelnesteen eritystä vähentävät esimerkiksi korkea ikä, hormonaaliset tekijät, tietyt sairaudet ja monet lääkeaineet. Silmissä tuntuu polttoa, kirvelyä ja usein ne myös järjenvastaisesti kyynelehtivät runsaasti. Tuuli, savu ja pöly pahentavat oireita. Myös näyttöpäätetyöskentely sekä koneellinen ilmastointi saattavat lisätä silmien kuivuutta. Kuivasilmäisyyden erottaa allergiaoireesta ja silmän tulehduksesta siitä, että silmä ei yleensä merkittävästi punoita.

Kuivien silmien hoito on aina oireiden mukaista, eli vältetään silmien kuivuutta aiheuttavia tekijöitä sekä käytetään kosteuttavia valmisteita. Tietokoneella työskentelevän kannattaa myös muistaa räpytellä usein silmiään. Silmien huuhtominen vedellä helpottaa hetkellisesti, mutta kuivattaa silmiä vähitellen. Saunoessa kosteus on parempi silmälle kuin kuumuus.

Kuiville silmille on useita valmisteita, joista parhaiten itselleen sopivan löytää vain kokeilemalla. Tuotteen sopivuus piilolinsseille tulee aina varmistaa. Tuotteita voi käyttää pitkään, mutta pitkäaikaisessa käytössä kannattaa suosia säilöntäaineettomia tippoja, sillä osa säilöntäaineista saattaa ärsyttää silmää. Jos kuiville silmille tarvitsee tippoja päivittäin, lääkäriltä kannattaa pyytää niihin resepti, sillä jotkin tipoista ovatreseptillä Kela-korvattavia.

 

Täsmätuote

  • Bepanthen Eye -silmätipat, 20 x 0,5 ml, 13,55 e

Uusimmat


Hae uusin Avainapteekit-lehti
lähimmästä Avainapteekista
tai lue digiversio täältä.

 

 

85123589 Avainapteekit_Cystalia banneri_215x300px_052021

Aqualan_L_banneri_avainapteekit_215x500_2021

Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.

Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje