Suojaa korvasi veden haitoilta

  • 0314_otocur_addu

Uimisen riemut voivat joskus aiheuttaa harmillisen korvakäytävätulehduksen.

Uiminen kuuluu kesään! Vesissä innokkaasti pulikoivilla lapsilla on kuitenkin usein korkea riski saada korvakäytävätulehdus. Se uusiutuu ja kroonistuu herkästi, ja etenkin lapsilla sitä voi olla vaikea hoitaa.

Korvakäytävätulehduksen aiheuttaa useimmiten korvaan päässyt vesi ja sen mukana kulkeutuneet bakteerit. Jos korvassa on paljon vahaa, se voi turvota veden vaikutuksesta. Vahatulpan taakse jäänyt vesi voi aiheuttaa tulehduksen. Vesi voi myös hautoa korvaa ja sen ihoa ja näin edistää bakteerien kasvua. Myös hikoilu ja kuumuus voivat edistää tulehdusta.

Tulehduksen oireina on yleensä kipua ja kutinaa ja korvasta voi myös valua nestettä. Korvan iho voi olla arka ja punoittava, ja korvakäytävä voi jopa turvota umpeen. Vaivan kroonistuessa kipu yleensä häviää, mutta kutina jatkuu. Korvan kaivaminen ja ihon rikkoutuminen pahentavat ongelmaa.

Korvakäytävätulehdus vaatii aina lääkärin hoitoa. Tulehdusta hoidetaan lääketipoilla. Vedeltä ja sen mukanaan tuomilta haitoilta voi myös suojautua.

Kotimainen Otocur on suomalaisten lääkäreiden kanssa yhteistyössä kehitetty korvasuihke, joka suojaa korvaa vedeltä ja ennaltaehkäisee korvakäytävätulehdusta. Se sisältää nestemäistä jojobavahaa, joka muodostaa korvakäytävään vedeltä ja bakteereilta suojaavan vahapinnan.

Normaalisti korvan oma vahatuotanto suojaa korvakäytävää tulehdukselta.  Kun vahatuotanto häiriintyy, korva on altis tulehdukselle. Tällöin Otocur korvaa korvakäytävän omaa vahaa, kunnes vahatuotanto normalisoituu. Otocur estää myös liiallisen vahan kertymistä korvaan.

Korviesi terveydeksi

• Pidä korvakäytäväsi puhtaana ylimääräisestä vahasta korvasuihkeen avulla.

• Älä kaiva korviasi pumpulipuikolla.

• Ennen uimaan menoa suihkauta Otocuria korviesi suojaksi.

• Uidessasi voit suojata korvat myös korvatulpilla.

Estä kipeä vahatulppa

Kova korvavaha voi muodostaa tukkivan tulpan korvaan. Ahdas korvakäytävä ja kuulosuojaimien, kuulokkeiden tai kuulokojeen käyttö kasvattavat tulpan muodostumisen riskiä. Vahatulppa aiheuttaa kipua, huimausta ja huonontaa kuuloa. Otocurin sisältämä jojoba sekoittuu korvavahan kanssa ja tekee siitä pehmeää ja juoksevaa, jolloin se poistuu korvasta luonnollisesti ja hellävaraisesti.

0314_otocur_addu_pieni

Suomessa valmistettu Otocur sopii kaikenikäisille. Otocurin on kliinisesti todistettu estävän sekä korvakäytävätulehdusta että korvavahatulpan syntyä. Se on ainoa korvasuihke, joka on hyväksytty pitkäaikaiseen ja jatkuvaan käyttöön. Jos korva tukkeutuu äkillisesti, vuotaa tai siihen liittyy kovaa kipua, on aina syytä käydä lääkärissä.

Otocur-korvasuihkeen käyttö kerran viikossa estää vahan kertymistä ja tulpan muodostumista. Suihke hoitaa myös kuivaa ja kutisevaa korvakäytävää. Otocur-korvasuihke nyt Avainapteekistasi keskimäärin 18,23 €.

Uusimmat


Hae uusin Avainapteekit-lehti
lähimmästä Avainapteekista
tai lue digiversio täältä.

 

 

85123589 Avainapteekit_Cystalia banneri_215x300px_052021

Aqualan_L_banneri_avainapteekit_215x500_2021

Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.

Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje