Mitä tehdä, kun korvakipu yllättää keskellä yötä?

  • Korvakipu

Tulehtuneiden korvien taustalla on lähes aina hengitystieinfektio, mutta myös runsas uiminen, trooppinen ilmasto sekä korvan yksilöllinen rakenne vaikuttavat.

Korvakivun syynä on useimmiten joko väli- tai ulkokorvan tulehdus. Ensiavuksi kivunlievitykseen ennen lääkärikäyntiä voidaan käyttää tulehduskipulääkettä ja parasetamolia sekä puuduttavia korvatippoja. Pystyasennossa korvasärky usein lievittyy ja makuulla yöaikaan voimistuu.

Jos korvatulehduksen oireet ovat lieviä, kuten epämukavuuden tunnetta, pientä kipuilua tai kutinaa korvakäytävässä, usein avuksi riittää ilman reseptiä saatava antiseptinen korvatippa. Korvatipan ainesosat estävät bakteerien ja sienten kasvua paikallisesti sekä kuivattavat korvakäytävää. Lääkärin puoleen on syytä kääntyä, jos oireet pahenevat tai eivät poistu viikon kuurin jälkeen.

korvakipu

Asiantuntija: Tiia Pitkänen, Farmaseutti, Kontulankaaren apteekki

Näin apteekki auttaa ➜ Otiborin-korvatipat 10 ml*, 13,90 e

Lue lisää:
Korvatulehdus ei vaadi aina antibiootteja
Vaikkua korvassa?
Taas korvatulehdus!

*OTIBORIN-korvatipat, liuos; 30 mg/ml boorihappo ja 200 mg/ml etanoli (96 %) Käyttöaiheet: Korvakäytävätulehduksen ja kroonisen välikorvatulehduksen paikallishoito. Annostus ja antotapa: Korvakäytävätulehduksessa 4 tippaa 3–6 kertaa päivässä suoraan korvakäytävään tai korvakäytävätamponiin, joka vaihdetaan päivittäin. Kroonisessa välikorvatulehduksessa 4–8 tippaa korvaan 3–4 kertaa päivässä kehonlämpöisenä. Vasta-aiheet: Yliherkkyys vaikuttaville aineille tai apuaineelle. Varoitukset ja käyttöön liittyvät varotoimet: Varovaisuutta on noudatettava tärykalvoperforaation yhteydessä. Mikäli oireet eivät lievity muutaman vuorokauden aikana, tulee keskeyttää lääkitys ja ottaa yhteys lääkäriin. Yhteisvaikutukset: Ei tunneta. Raskaus ja imetys: Otiborin-korvatippoja voidaan käyttää raskauden ja imetyksen aikana. Annostusohjeita on noudatettava ja yliannostusta vältettävä. Vaikutus ajokykyyn ja koneiden käyttökykyyn: Otiborin ei oikein annosteltuna vaikuta ajokykyyn eikä tarkkuutta vaativien tehtävien suorittamiseen. Haittavaikutukset: Haittavaikutukset ovat hyvin epätodennäköisiä, jos lääkettä käytetään suositeltuina annoksina. Korvassa voi esiintyä ohimenevää kirvelyä lääkkeen annon yhteydessä. Pakkaukset ja hinnat (VMH 2/2020) 10 ml 15,55 €. Apteekista. Teksti perustuu 12.5.2010 päivättyyn valmisteyhteenvetoon. Myyntiluvan haltija: Santen Oy. Lisätietoja: Valmisteyhteenveto/Pharmaca Fennica ja Santen Oy. Tutustu pakkauksessa olevaan käyttöohjeeseen. Oireiden pitkittyessä käänny lääkäri puoleen. www.santen.fi, www.otiborin.fi

Uusimmat


Hae uusin Avainapteekit-lehti
lähimmästä Avainapteekista
tai lue digiversio täältä.

 

 

85123589 Avainapteekit_Cystalia banneri_215x300px_052021

Aqualan_L_banneri_avainapteekit_215x500_2021

Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.

Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje