Mikä avuksi kun uiminen ärsyttää korvia?

uiminen-ärsyttää-korvia

Kosteus ja lämpö altistavat korvakäytäväongelmille. Etenkin kesällä runsas uiminen voi ärsyttää korvia.

Monet pikkulapset ovat  valitettavasti  hyvin alttiita korvakäytävän tulehduksille pulikoidessaan paljon kesävesissä. Veden pääsyä korviin voi estää korvatulpilla, jos ne eivät ärsytä ihoa. Korvapanta on tehokas ja pitää korvatulpat paikallaan.

Korvakäytävän tulehduksen ehkäisyyn on apteekista saatavana korvasuihke. Tuote sisältää jojobaöljyä, joka poistaa korvasta liikaa vahaa ja korvaa sitä, jos korvan oma tuotanto on häiriintynyt.

Korvakäytäväongelmilta voi myös välttyä kuivaamalla ja desinfiomalla korvakäytävää reseptillä saatavilla boorispriitipoilla ennen ja jälkeen uimisen. Korvakäytävän voit myös kuivata varovasti hiustenkuivaajalla.

Äkillinen korvakäytävän tulehdus on tyypillinen kesäsairaus, joka alkaa useimmiten ilman ennakkovaroitusta.  Oireena on yleensä kova kipu. Korvakäytävä voi myös tuntua tukkoiselta, kutista tai vuotaa. Äkillisen korvakäytävän tulehdukseen tai kesäkorvan hoidoksi tarvitaan lääkärin määräämiä antibioottikorvatippoja.

27.6.2013

Uusimmat


 


Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.


Sinustako Avainasiakas?

Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje