Ikäkuulo vaivaa monia

  • 0416_kuulo

Moni ikäkuuloinen jää kuntoutuksen ulkopuolelle, koska kuulovamma jää huomaamatta. 

Monet ikääntyvät joutuvat pärjäämään ikäkuulon eli ikääntymiseen liittyvän kuulon heikkenemisen kanssa useita vuosia. Oma kuulo kannattaakin tarkastuttaa, jos kuulo tuntuu vähänkin heikentyneen. Huonokuuloinen usein uupuu töissä helpommin tai välttelee sosiaalisia tilanteita, mikäli huonokuuloisuutta ei huomata ja asialle ei tehdä mitään. Kuuloseulonta varhaisessa vaiheessa onkin kustannustehokkain tapa saada kuntoutus ajoissa käyntiin.

Kuulon heikkeneminen on normaali osa osa ikääntymistä. Työurien pidetessä ikäkuuloon liittyvä työkyvyn lasku voikin olla kasvava ongelma, sillä töistä suoriutuminen heikkenevän kuulon kanssa saattaa olla uuvuttavaa.  
– Ikäkuuloisuuteen liittyvät ongelmat ja liitännäissairaudet rajoittavat psyykkistä ja sosiaalista toimintakykyä, ja kuulon heikkenemisen vaikutukset ovat merkittäviä sekä yksilölle että yhteiskunnalle varsinkin nykyisessä kommunikaatio- ja informaatioyhteiskunnassa, Kuuloliiton toiminnanjohtaja, audiologi Pekka Lapinleimu kertoo Kuuloliiton verkkosivuilla.

Kuuloauto tuo kuulotestit usealle paikkakunnalle

Kuuloliitto jäsenyhdistyksineen järjestää Kuuloauto-kierroksen, joka tuo kuulon seulonnan kaikkien ulottuville. Asuntoauton kuulontutkimushuoneessa tehdään seulontoja lähes sadalla paikkakunnalla.

Aikataulu löytyy netistä osoitteesta www.kuuloliitto.fi.

Uusimmat


Hae uusin Avainapteekit-lehti
lähimmästä Avainapteekista
tai lue digiversio täältä.

 

 

Kasihuuhde_aqualan_avainapteekit_banneri

Lue bloggaajamme Kaijan blogia.

Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.


Sinustako Avainasiakas?

Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje