Täsmähoitoa nivel- ja lihaskipuun

  • 0414_voltaren

Kipugeelin lääkeaine vaikuttaa suoraan kipualueella eikä rasita muuta kehoa.

Lihas- ja nivelkivut ovat hyvin yleinen ongelma, sillä niistä kärsii 85 % aikuisväestöstä. Nivelkivut, ja etenkin nivelrikko, ovat yleensä iäkkäämpien vaiva, jota esiintyy etenkin polvissa, lonkissa, sorminivelissä ja selkänikamien välisissä nivelissä. Lihaskipua taas voi aiheuttaa kudosvauriosta syntynyt tulehdus, joka on syntynyt liiallisesta tai yksipuolisesta rasituksesta, jännitystilasta tai sairaudesta.

Kipu on luonnollinen varoitusmerkki, joka kertoo, että elimistössä on jotain vialla. Siksi siihen kannattaa reagoida välittömästi. Esimerkiksi lihasjännityksessä nopea kivun lievitys varmistaa, että kipu ei johda virheasentoihin, jotka aiheuttavat lisäjännitystä. Lihas- ja nivelkipua voi itse hoitaa apteekista saatavilla tulehduskipulääkkeillä.

Tulehduskipulääkkeitä on saatavilla sekä suun kautta otettavina tabletteina että kipeälle alueelle levitettävinä kipugeeleinä. Kipua ja tulehdusta poistava kipugeeli on hyvä vaihtoehto silloin, kun kipu on paikannettavissa. Geeli vaikuttaa suoraan kipualueella eikä rasita koko kehoa, koska tällöin vain murto-osa vaikuttavasta aineesta päätyy verenkiertoon. Geeliä hierotaan kipeälle ja turvonneelle alueelle. Vaikutus on pitkäkestoinen, jopa 12 tuntia.

Suun kautta otettavien kipulääkkeiden käyttöön liittyviä haittoja, kuten mahan ja suoliston limakalvovaurioita, voi yrittää välttää käyttämällä kipugeeliä mahdollisuuksien mukaan. Jos kipu ei hellitä tai se jatkuu pidempään, on aina käännyttävä lääkärin puoleen.

Helpota nivelrikkoa

Nivelkipujen aktiivinen hoito on tärkeää. Liikunta pitää lihakset ja jänteet vahvoina ja joustavina. Ruokavalio, joka sisältää mineraaleja, vitamiineja, öljyjä ja antioksidantteja, on taas hyväksi luille ja nivelille. Voltaren Forte sopii erityisesti kroonisen nivelkivun hoitoon. Kokeile myös lämpö- ja kylmähoitoja sekä hierontaa.

Ehkäise kipua liikkumalla

• Liiku säännöllisesti, ja muista aina lämmittely, loppuverryttely ja oikeat liikeradat.

• Vältä liiallista istumista ja tee taukojumppaa.

• Huolehdi oikeanlaisista varusteista.

Voltaren-tuotteet Avainapteekeista!

0414_vaoltaren_pieni

Kertakäyttöinen Voltacare® lämpölaastari sopii erityisesti krooniseen kipuun selän, niskan ja hartiaseudun alueella. Viiden laastarin pakkauksen hinta 15,65 €.

Voltaren Forte on vahva kipugeeli kroonisen kivun ja nivelrikon hoitoon. Saatavana sekä 50 että 100 gramman tuubissa. Hinnat 16,45 ja 22,90 €.

Maailman eniten myyty paikallisesti käytettävä tulehduskipulääke, Voltaren Emulgel, auttaa tehokkaasti kipuun tai vammaan. Saatavana 30, 50 tai 100 gramman tuubissa sekä 75 ml:n pumppupakkauksessa. Hinnat 9,05–17,09 €.

Uusimmat


Hae uusin Avainapteekit-lehti
lähimmästä Avainapteekista
tai lue digiversio täältä.

 

 

38231_Perrigo_ACO_Sun_Avainapteekit_banner_215x500
banneri Nicotinel_215x550

Lue bloggaajamme Kaijan blogia.

Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.


Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje