Näin vähennät suolan määrää ruokavaliossasi

  • AA0319_suola_Syohyvin

Miten onnistuisin vähentämään suolan osuutta ruokavaliossani tinkimättä ruoan maukkaudesta? Lue ravintoterapeuttimme vinkit suolan vähentämiseen.

Suolasta saatavan natriumin vähentäminen on helppo keino alentaa verenpainetta ja vaikuttaa sydän- ja verisuonitautien riskiin. Näillä keinoin voit vähentää suolan määrää ruokavaliossasi:

  • Valtaosa suolasta kertyy ruokavalioon piilosuolana. Tutki pakkausselosteita, pienennä suolan määrää aterioilla ja harvenna suolaisten herkkujen syöntiä. Osta liha marinoimattomana.
  • Suosi vähäsuolaisia tuotteita tai elintarvikkeita, joissa suolaa on vähennetty muihin vastaaviin tuotteisiin verrattuna. Esimerkiksi viljatuotteista, leikkeleistä, juustoista ja maustekastikkeista löytyy vähäsuolaisia Sydänmerkki-vaihtoehtoja. 
  • Maista ruokaa ennen suolan lisäämistä. Lisää suola vasta ruoanlaiton lopussa, sillä siten se maistuu paremmin. Jätä suolapurkki pois pöydästä. Maustasuolan sijaan myös muilla perusmauilla: yrteillä, pippurilla ja chilillä. Leivonnassa suolaa ei ole hyvä jättää kokonaan pois, sillä esimerkiksi leipätaikina ei kohoa ilman sitä.
  • Muista, että trendikkäissä erikoissuoloissa on lähes saman verran natriumia kuin tavallisessa suolassa. Esimerkiksi sormisuolan käyttömäärä on niin pieni, että sen mahdollisesti sisältämistä kivennäisaineista ei ole erityistä terveyshyötyä.
  • Huomioi, että natriumia voi saada myös yllättävistä lähteistä, kuten vaikka hedelmäsuolavalmiste Samarinista.
  • Halloumin, oliivien ja kapristen suolapitoisuus pienenee, kun niitä liottaa vedessä ennen käyttöä.
  • Suolakalat ja -keksit, meetvurstit, sipsit, pizzat ja fetajuusto on hyvä jättää harvoihin hetkiin.
  • Pyydä ravintolassa annoksesi vähäsuolaisena.

Uusimmat


Hae uusin Avainapteekit-lehti
lähimmästä Avainapteekista
tai lue digiversio täältä.

 

 

85123589 Avainapteekit_Cystalia banneri_215x300px_052021

Aqualan_L_banneri_avainapteekit_215x500_2021

Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.

Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje