Aloitin laihduttamisen – mistä vitamiineista ja hivenaineista voi tulla puute?

  • Multivita

Laihduttaja pyrkii vähentämään ruoan kalorimäärää ja tekee sen usein annoskokoja pienentämällä. Silloin myös tärkeiden vitamiinien saanti vähenee.

Dieettejä on erilaisia ja joissakin niistä karsitaan runsaasti tiettyjä ruoka-aineita. Rasvaliukoisten A-, D- ja E-vitamiinien puutosta syntyy, jos dieetti sisältää hyvin vähän rasvaa. D-vitamiinilisää suositellaan kaikille suomalaisille ja erityisesti laihduttajalle. Muita välttämättömiä ravinnosta saatavia vitamiineja ovat B- ja C-vitamiinit sekä foolihappo. Päivittäin tarvittavia hivenaineita ovat muun muassa kalsium, magnesium, sinkki, rauta, jodi, kupari ja seleeni.

Liikunnan lisääminen ehkäisee lihaskatoa ja auttaa kehoa kiinteytymään, kun paino putoaa. Aktiivikuntoilijalle magnesiumlisä on hyväksi, sillä se tukee lihasten ja hermoston toimintaa.

Mitä enemmän tai pidempään laihduttaa, sen todennäköisempi vitamiinin puutos on. Hyvä monivitamiinivalmiste varmistaa helpoiten kaikkien tarvittavien ravinteiden saannin, vaikka energiansaanti vähenisi.
Multivita Plus 200 tabl., 24,20 e

Uusimmat


Hae uusin Avainapteekit-lehti
lähimmästä Avainapteekista
tai lue digiversio täältä.

 

 

38231_Perrigo_ACO_Sun_Avainapteekit_banner_215x500
banneri Nicotinel_215x550

Lue bloggaajamme Kaijan blogia.

Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.


Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje