Miksi vain Kela-kortti kelpaa apteekissa?

kelakortti

Miksi minun täytyy näyttää apteekissa Kela-korttiani? Miksei ajokortti kelpaa?

Näyttämällä sairausvakuutuskorttiasi eli Kela-korttiasi todistat, että olet sairausvakuutettu Suomessa. Korttia näyttämällä saat apteekista suorakorvauksen lääkekuluistasi, eli lääkkeen hinnasta vähennetään suoraan apteekin kassalla Kela-korvaukset. Saat korvaukset, jos ostat enintään 3 kuukauden lääkkeet kerralla.

Sairausvakuutuskortissa on henkilötunnuksen lisäksi muitakin tietoja. Kortissa on esimerkiksi merkintä, jos olet oikeutettu saamaan erityiskorvausta apteekista. Lisäksi kortissa on merkintä, jos kuulut työpaikkakassaan tai olet oikeutettu saamaan lääkkeistäsi muitakin alennuksia, esimerkiksi veteraanialennusta. Kela-kortissa on myös merkintä, jos et ole oikeutettu saamaan korvausta suoraan apteekista.

Näyttämällä Kela-korttiasi apteekissa varmistat, että sinä saat kaikki sinulle kuuluvat alennukset suoraan apteekista. Jos Kela-korttisi on unohtunut kotiin, voit hakea korvaukset myös suoraan Kelalta viimeistään puolen vuoden kuluessa lääkkeen ostamisesta.

Kysymykseen vastasi farmaseutti Jenny Holländer Kaarinan apteekista.

6.10.2011

Lisätietoa aiheesta muualla

Kela-kortti

Uusimmat


Nettibanneri_Aco

 

Nettibanneri_madoton
Nettibanneri_Nicotinel
Nettibanneri_NudriDrink
Nettibanneri_Vichy

Lue bloggaajamme Kaijan blogia.

Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.


Sinustako Avainasiakas?

Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje