Istutin kesällä omenapuun

Avainapteekit pyysi elokuussa lukijoita jakamaan parhaita kesämuistojaan. Sukella vielä hetkeksi suven lämpöön lukijoiden koskettavien ja hauskojen kesähetkien kautta.

"Mukavimmat muistot tästä kesästä liittyvät omenapuuntaimien istuttamiseen yhdessä mieheni ja tyttärieni kanssa. Hedelmäpuiden istuttaminen on sijoitus tuleviin vuosiin, sillä tänä kesänä puut eivät vielä kanna hedelmää."

”Söin 4-vuotiaan tyttäreni kanssa auringon noustessa aamulla jogurttia uimarannalla.”

”Paras kesähetkeni liittyy loppukesään. Olin kolmen venäjänvinttikoirani kanssa metsässä kirkasvetisen pienen järven rannalla. Oli lämmin loppukesän tyyni ilta. Pulahdin uimaan, ja järveltä alkoi lähestyä seitsemän yksilön kuikkaparvi uteliaana katsomaan meitä. Kuikat tulivat noin 30 metrin päähän tervehtimään ja lähtivät sitten hiljakseen lipumaan poispäin. Myös koirani tyytyivät vain kiinnostuneina katsomaan.”

”Paras kesämuisto syntyi, kun istuimme mökin paljussa upeassa kesäillassa miehen kanssa.”

”Ehdottomasti parasta kesässä oli poikani häät. Vieraita oli sopivasti ja tarjoilu hyvää. Jo kirkossa oli aivan mahtava tunnelma kauniin lauluesityksen säestyksellä. Juhlapaikka oli maalla, ja juhlat olivat kaiken kaikkiaan onnistuneet. Anopit ryöstettiin ja hääpari joutui suorittamaan tehtäviä takaisin saamiseksi. Kelikin suosi vielä elokuussa juhlaa auringolla ja lämmöllä. Voiko parempaa olla.”

”Oli syyskesän sankkasumuinen aamu. Pukeuduin kevyesti ja vedin saappaat jalkaani. Astuin ulos ihanaan kosteaan aamuun ja vedin sieraimet ammollaan keuhkoni täyteen huumaavaa aamuilmaa. Auringon säteet vasta siivilöivät metsän puiden lomasta, noustakseen verkalleen herättämään luontoa uuteen ihanaan päivään.

Poimin kasteiselta nurmikolta puusta pudonneen omenan, jonka kimppuun ei vielä muut luontokappaleet olleet ehtineet ennen minua. Tienoota ympäröi "korviin sattuva" hiljaisuus, kunnes rikoin sen rouskutuksellani.  Nojasin omenapuun runkoon ja nautiskelin omenan mehevyydestä.

Sitten alkoi sanoin kuvaamattoman huikea luonnon teatteri, jonka tunteen voi saavuttaa vain kokemalla. Auringon säteet tunkeutuivat usvan läpi hajottaen sen miljooniksi kimaltaviksi pisaroiksi, jotka tanssivat pirteinä ilmassa edes takaisin, kisaillen laskeutumispaikastaan. Lumoavan tanssin jälkeen kaikki pisarat asettuivat yhtäkkiä kukin omalle paikalleen puun ja pensaiden lehtiin. Hengityksen salvannut ja leukojen liikkeen pysäyttänyt näytelmä kesti tuokion, jonka synnyttämä näky ja tunne painuivat syvälle sisimpääni.

Tällä ikimuistoisella kokemuksella elänen kevyesti ensi kesään nauttien ennen sitä muista huikeista luonnon elämyksistä.”

”Paras kesähetkeni oli, kun yli 30 vuoden jälkeen innostuin mato-ongelle. Ja sepäs vasta tuntuikin mukavalle! Ensin oli aivan mieletöntä kaivaa matoja pellosta ja pistää ne purkkiin, jonka kanteen tein reikiä. Sitten kun houkuttelin vielä miehenikin mukaan ja innostuimme oikein onkimaan kilpaa, minä sain kuitenkin ensimmäisen ahvenen, mutta mieheni suurimman. Siitä alkoikin uusi harrastuksemme maalla kesälomalla.”

”Kesään mahtui paljon ihania retkiä ja reissuja perheen kesken, niitä oli niin paljon, että on melkein mahdoton valita yhtä parasta! Ehkä parhaimmista päistä on viikon asuntoautoreissu perheen kanssa Lappiin, se oli täynnä tunnelmaa, elämyksiä, muistoja, uusia paikkoja...”

”Paras kesähetkeni liittyy luonnoneläimiin. Naarassorsa oli tullut tutuksi kanssani syötettyäni sitä sen uiskenellessa järvellä. Se tuli jo hakemaan syötävää rantapihallemme. Sanoin leikilläni, että tule sitten näyttämään minulle poikasiasi, koska olen sinua elättänyt.

Niinpä kerran laiturimme vieressä oli tämä naarassorsa yhdentoista poikasensa kanssa. Syöttelin poikasia jonkin aikaa. Yksi poikasista alkoi esittää erikoista käyttäytymistä. Se keinui puolelta toiselle. Siitä tunnistin sen. Nyt, kun ruokin jo isoksi kasvaneita poikasia, niin tunnistan tämän keinujan laumasta. Näytän sorsalaumalle leivänpalaa, jolloin tämä keinujasorsa keinuu.”

”Kaikki alkaa kesäloman odotuksesta...enää kuukausi, enää viikko, enää päivä ja siinä se on, kauan odotettu kesäloma. Lomailijana aurinko näyttää kirkkaammalta, kukat värikkäämmiltä, ihmiset iloisemmilta ja kaikki apilat nelilehtisiltä, uni maistuu makeammalta ja itsetunto hipoo taivasta, mikä sekin näyttää sinisemmältä.

Sanavarastoon ei kesällä kuulu ainakaan seuraavat sanat: herätyskello, koulureppu, aamuvuoro, iltavuoro, vapaapäivä, mutta ehdottomasti päivänokoset, uimapuku, hellehattu, sandaalit, valvominen. Kesän paras hetki tuntuu itsestä ihanalta ja näkyy muille iloisuutena!"

 "Kesän paras hetki oli, kun pitkäaikainen poikaystäväni vihdoin kosi minua luonnon helmassa. Sormuksen virkaa toimitti itse pajusta ja heinästä punottu rengas, mikä minulla on edelleenkin tallessa."

”Tyttäreni 4 v. oppi ajamaan ilman apupyöriä tänä kesänä!”

"Kesän paras hetki oli ensimmäinen savusaunakokemukseni: pimeää, tunnelmallista ja savun maku suussa. Ja sitten pulahdus virkistävään järviveteen!"

Muistonsa lähettäneiden kesken arvottiin Avainapteekin 100 euron arvoinen kosmetiikkalahjapakkaus. Arpaonni suosi tällä kertaa Siru Kotkajuurta Jyväskylästä.

Onnea voittajalle ja kiitos kaikille kilpailuun osallistuneille!

Uusimmat


Uusi Avainapteekit-lehti on ilmestynyt!
Hae omasi lähimmästä Avainapteekista
tai lue digiversio täältä.

 

 


Lue bloggaajamme Kaijan blogia.

Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.


Sinustako Avainasiakas?

Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje