Teehetki karkoittaa kiireen

kirsi-pullinen

Mistä saat hyvää mieltä arkeesi? Kysymykseen vastaa teekauppias Kirsi Pullinen.

"Työskentelin vuosia Nokian globaalissa henkilöhallinnossa. Yt-neuvottelujen alettua vuonna 2009 päätin, että toteutan unelmani oman yrityksen perustamisesta. Lomalla Itävallassa päädyin sattumalta pienen Demmers Teehaus -nimisen teeyrityksen nettisivuille. Silloin oivalsin, että tee on minun juttuni!

Kun perustin oman liikkeen, en juurikaan miettinyt taloudellisia seikkoja. Nautin yrittäjän vapaudesta, vaikka palkkapäiviä onkin välillä ikävä. Nyt minulla on mahdollisuus kohdata ihmisiä kasvokkain.

En ole koskaan juonut kahvia, sillä kasvoin teeperheessä. Äitini oli inkeriläinen, isä Karjalasta. Kun tulimme veljeni kanssa koulusta kotiin, äiti keitti meille aina teetä. Se oli turvaa tuova hetki.

Asiakkaat kysyvät usein teen terveysvaikutuksista. Kaikissa teelajeissa on terveydelle hyödyllisiä ainesosia. Ensisijaisesti tee on kuitenkin nautintoaine. Monilla on teekupillisista kitkeriä kokemuksia, mutta silloin tee on usein ollut väärin valmistettua. Jokaisen pitää vain löytää maku, josta pitää.

Toivoisin, että tee merkitsisi ihmisille ennen kaikkea hetken ottamista itselle. Harvoin kadulla kävelee ihminen vastaan teemuki kädessään. Tee juodaan rauhassa nauttien.

Mielikuva, että tee olisi vain naisten juoma, on väärä. Noin puolet kanta-asiakkaistani on miehiä. Heistä nuorin on 11-vuotias poika. Haluaisinkin edistää etenkin lasten teekulttuuria. Tee voisi sopia myös murrosikäisille energiajuomien tilalle.

Kirsi Pullinen

  • Yksityisyrittäjä, tee-emäntä, Demmers Teehaus Helsinki -liikkeen omistaja.
  • Asuu miehensä kanssa Helsingin Punavuoressa, parin korttelin päässä liikkeestään.
  • Kotoisin Hausjärveltä.
  • Pelaa sulkapalloa kerran viikossa. Ulkoilee, luonnossa tai keskellä kaupunkia.

Oma suosikkini on Darjeeling-tee, jota sanotaan teen kuningattareksi. Siinä on ripaus kirpeyttä, muskottia ja pähkinää. Vaihtelen kuitenkin teelaatua kellonajan, vuodenaikojen ja mielialan mukaan.

Oma lempiteehetkeni on iltatee, jonka nautin juuri ennen nukkumaanmenoa. Kun ei ole enää kiire minnekään, teekupillinen auttaa rauhoittumaan."

 20.1.2012

Uusimmat


Hae uusin Avainapteekit-lehti
lähimmästä Avainapteekista
tai lue digiversio täältä.

 

 

Panadol_banneri_maaliskuu

Lue bloggaajamme Kaijan blogia.

Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.


Sinustako Avainasiakas?

Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje