Kohti hyvää oloa

  • teema1

Polut hyvään oloon ovat monet. Kokeilisitko kiitollisuutta tai myötätuntoa? Tai ehkäpä romaaneja, jotka avaavat uusia maailmoja?

1. Näin lisäät onnellisuuttasi

  • Ole kiitollinen. Vaikka et innostuisi esimerkiksi työstäsi, voit olla kiitollinen, että työtä on. Kiitollisuus lisää myönteisiä tunteita ja auttaa laajentamaan näkökulmia.
  • Hiljenny. Jos meditaatio ei innosta, hiljenny arjen askareissa. Aja autoa hiljaisuudessa, syö lounas ilman muita virikkeitä, viikkaa pyykit keskittyen.
  • Ole myötätuntoinen. Kun aivot siirtyvät itseen keskittymisestä muista välittämiseen, sydämen syke laskee, rentoudut ja keho alkaa erittää esimerkiksi oksitosiinia.
  • Lakkaa huolehtimasta. Runsas murehtiminen on yhteydessä väsymykseen. Itse asia ei aina ole syy stressitason nousuun, vaan painetta aiheuttaa etukäteen huolissaan oleminen.
  • Salli itsellesi kaikki tunteet. Yritys tukahduttaa tunteita johtaa usein päinvastaiseen tilanteeseen. Muista silti, että tunteiden kokeminen on eri asia kuin niiden esille tuominen.

Lähde: Emma Seppälä (Sanna Lönnfors, suom.): Elä onnellisemmin – Käytännön opas onnellisuuteen, menestykseen ja hyvinvointiin (Harper Life Nordic 2016)

2. Sielua koskettavia kirjoja

  1. Enni Mustonen: Syrjästäkatsojan tarinoita -sarja (Otava) – Kirjastossa tämä sarja on varatuimpien joukossa. Se tempaisee historian pyörteisiin tarkalla ja taitavalla tekstillä. Kertomuksissa pieni ihminen on suuri.
  2. Tommi Kinnunen: Neljäntienristeys ja Lopotti (WSOY). – Teokset avaavat toisenlaista historiaa. Lukupiirien suosikit lumoavat kielellään ja tarinallaan. Lukijalle jää oivalluksen riemu.
  3. Jojo Moyes: Kerro minulle jotain hyvää ja Jos olisit tässä (Gummerus). – Laadukkaita viihdekirjoja, joiden henkilöhahmoihin rakastuu. Itkettää ja naurattaa.
  4. Alexander McCall Smith: Mma Ramotswe -romaanisarja (Otava). – Vie lukijansa botswanalaiseen arkeen. Rikoskirjallisuuskin voi tuoda hyvän mielen, erityisesti kun ratkotaan arkisia ongelmia murhien sijaan.

Lukuvinkit antoi kirjastonhoitaja Sari Järn Toenperän kirjastosta Joroisilta.

Liiku mielesi tyyneksi

Uusimmat


Uusi Avainapteekit-lehti on ilmestynyt!
Hae omasi lähimmästä Avainapteekista
tai lue digiversio täältä.

 

 


Lue bloggaajamme Kaijan blogia.

Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.


Sinustako Avainasiakas?

Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje