Karvaturri kohentaa mieltä

  • koiran_vaikutus_hyvinvointiin

Useat tutkimukset osoittavat, että koiran läsnäololla ja sen kanssa touhuamisella on myönteinen vaikutus mielenterveyteen.

Jos koiran omistajasta tuntuu, että oma karvaturri pitää järjenjuoksun kunnossa, hän on luultavasti oikeassa. Useat tutkimukset osoittavat, että koiran läsnäololla ja sen kanssa touhuamisella on myönteinen vaikutus mielenterveyteen.

Eläinten omistajat esimerkiksi selviävät muita paremmin stressitilanteista ja tuntevat muita vähemmän yksinäisyyttä. Psykiatristen kroonikkopotilaiden vuorovaikutuskyvyn on puolestaan havaittu parantuneen koiran seurassa vietetyn ajan myötä. Syrjäytyneet ihmiset voivat saada koirasta tärkeää vastuullisuuden tunnetta.

Onkin esitetty, että koira voi olla tärkeä toisen ihmisen korvaaja länsimaisessa yhteiskunnassa, missä perheidyllit ja yhteisöt ovat pirstaloituneet ja ihmiset viettävät aikaansa yhä enemmän yksin.

Ei tarvitse voida huonosti hyötyäkseen koiran ehdottomasta kiintymyksestä. Esimerkiksi koiralle ääneen lukeminen auttaa lapsia lukutaidon kartuttamisessa.

Lue lisää: 

Helka-koira ja Pentti ovat tiivis parivaljakko

Uusimmat


Hae uusin Avainapteekit-lehti
lähimmästä Avainapteekista
tai lue digiversio täältä.

 

 


Lue bloggaajamme Kaijan blogia.

Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.


Sinustako Avainasiakas?

Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje