Esko Valtaoja: Tavoittele tähtiä

esko-valtaoja-avainapteekit

Tähtitieteilijä ja kirjailija Esko Valtaojaa syksyn pimeys ei masenna, sillä tähtitaivas on silloin kauneimmillaan. Lue Valtaojan hyvän olon vinkit syksyyn.

1. Kun isot asiat menevät pieleen, keskity pieniin asioihin ja toisinpäin

Silloin, kun isot asiat menevät pieleen kannattaa ajatella pieniä asioita, jotka ovat hyvin. Lähde vaikka kävelemään raikkaaseen syysilmaan ja nauti raittiista ilmasta ja syksyn kirpeydestä.

Keskity johonkin pieneen ja mukavaan, jolla saat ajatukset pois ikävistä asioista. Ihminen menee usein lukkoon suurien ongelmien edessä, joten niistä on hyvä päästä irrottautumaan. Se rentouttaa ja helpottaa oloa, mikä taas auttaa ratkaisun löytymisessä.

Pienten arkipäiväisten murheiden kohdatessa kannattaa taas keskittyä suuriin asioihin, jotka ovat hyvin. Kaikista huonoista uutisista huolimatta tämä maailma kehittyy koko ajan parempaan suuntaan, kun sitä katsoo tarpeeksi isosta mittakaavasta.

2. Naura itsellesi

Itselle nauraminen tekee aina hyvää. Sen sijaan, että alkaa haukkua, moittia tai väheksyä itseään, kannattaa ottaa asiat huumorin kannalta. Sitä pitää hiukan treenata, mutta itselleen nauramisen voi kyllä oppia.

Mene vaikka aamulla peilin eteen ja totea ystävällisesti sieltä katsovalle naamalle, että tällainen sinä olet, joten yritetään nyt taas selvitä yhdessä tämä päivä.

3. Katso tähtiä

Kun syksy pimenee, tähdet näkyvät taivaalla entistä upeammin. Syksyinen tähtitaivas on tavattoman kaunis. Iltakävelyllä kannattaa vaivautua vähän kauemmaksi, missä valoja ei ole, jotta tähdet pääsevät oikeuksiinsa.

Tähtiä katsellessa voi ajatella samalla vähän suurempia asioita, kuten sitä, miten olemme kaikki osa tätä käsittämättömän suurta ja ihmeellistä maailmaa, maailmankaikkeuden lapsia.

Esko valtaoja

 Esko Valtaoja

  • Tähtitieteilijä ja kirjailija. Työskentelee avaruustähtitieteen professorina Turun yliopistossa. Työskentelee myös vaimonsa taidegalleriassa Helsingissä.
  • Asuu Helsingissä vaimonsa kanssa, kakkosasunto Turussa.
  • Julkaissut lukuisia kirjoja pääasiassa tähtitieteestä. Uusin kirja ”Kaiken käsikirja” meni juuri painoon ja ilmestyy syksyn kirjamessuille. Työn alla myös tähtiaiheinen lastenkirja.

 26.9.2012

Uusimmat


Hae uusin Avainapteekit-lehti
lähimmästä Avainapteekista
tai lue digiversio täältä.

 

 

38231_Perrigo_ACO_Sun_Avainapteekit_banner_215x500
banneri Nicotinel_215x550

Lue bloggaajamme Kaijan blogia.

Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.


Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje