Vältä vatsatauti matkalla

  • tropit_tervevatsa

Muista ainakin nämä asiat matkalle lähteissä, jos haluat välttyä vatsavaivoilta.

Matkaummetus ja turistiripuli ovat matkailijan yleisimpiä vatsavaivoja. Oireita aiheuttavat esimerkiksi ruokavalio, päivärytmi, kuitujen puute ja bakteerit.

Muista nämä ennen matkaa

Ennen matkaa kannattaa matkasuunnittelmien tekemisen lisäksi muistaa erilaisten vaivojen ennaltaehkäisy. Maitohappobakteerien ja probioottien kuuriluontoinen käyttö kannattaa aloittaa hyvissä ajoin ennen matkaa sekä muistaa varata tarvittavat rokotukset matkaa varten jo hyvissä ajoin.

Muista nämä matkalla

Matkalla kannattaa kiinnittää huomiota hyvään käsihygieniaan ja laukussa onkin hyvä pitää esimerkiksi käsidesiä, jotta eväiden nauttiminen käy ilman huolta vaanivasta vatsataudista. Myös ruoan oikeanlaiseen valmistukseen on syytä kiinnittää huomiota.

Turistiripulin vältää parhaiten, kun tietää mitä syö. Herkkävatsaisen on syytä pitää yllä matkallakin säännöllistä ateria- ja unirytmiä. Vatsan toiminnan vuoksi on tärkeä syödä riittävästi kuitua – mukaan pakattu lääkekuitu auttaa.On hyvä myös juoda riittävästi nesteitä ja välttää liiallista alkoholin käyttöä. Myös liikunta sekä säännölliset wc-käynnit edistävät vatsan terveyttä.

Oletko matkalla tai matkalle lähdössä? Lue myös nämä

Matkailijan muistilista: muista nämä valmisteet

15 x  näin pysyt terveenä matkalla

Lue lisää vatsavaivoista

Hoida ripuli oikein

Selvitä ripulin syy aina!

Noroviruksen oikea hoito

Uusimmat


Hae uusin Avainapteekit-lehti
lähimmästä Avainapteekista
tai lue digiversio täältä.

 

 

Kasihuuhde_aqualan_avainapteekit_banneri

Lue bloggaajamme Kaijan blogia.

Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.


Sinustako Avainasiakas?

Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje