Tasapainoa Alfred Vogelin maisemissa

  • Vogel115

Alfred Vogel teki ensimmäiset rohdoksensa oman puutarhansa yrteistä Sveitsin jylhissä maisemissa.

Teufenissa, Sveitsissä, noin tuhannen metrin korkeudessa sijaitsee viehättävä puutalo, jota ympäröi hyvin erityinen, runsas puutarha. Tähän upeaan Appenzellin vuorien maisemaan kasvilääkinnän uranuurtaja Alfred Vogel perusti 1930-luvulla luontaisparantolan, jossa käytetyt yrtit ja rohdokset kerättiin omasta puutarhasta, reilusti yli sadan erilaisen kasvin joukosta. Nyt talo ja puutarha ovat matkailunähtävyys, jossa turistit saavat esimerkiksi valmistaa itse pullollisen kuulua echinaforcea eli punahattu-uutetta vilustumisoireisiin. Tuote täyttää tänä vuonna 60 vuotta.

Vuonna 1996 kuolleen, pitkän ja vaiherikkaan elämän eläneen Alfred Vogelin filosofia pätee yhä. Vogelille hyvä elämä oli sitä, että ihminen pyrkii kaikin puolin tasapainoon. Hän rohkaisi jokaista pitämään itse huolta terveydestään ja muistutti väsymättä yksinkertaisten periaatteiden, kuten yhdessä syömisen, ulkoilun ja riittävän levon sekä luonnon kunnioittamisen tärkeydestä. Yksi hänen filosofiansa kulmakivistä on rakkaus: rakkauden pitäisi ohjata ihmisen kaikkea toimintaa.

Vogel-tuotteet ovat saavuttaneet vankan jalansijan syntysijoillaan Keski-Euroopassa. Sveitsissä osa rohdoksista kelpuutetaan jopa sairausvakuutuksen piiriin. Myös Suomessa Vogel on vakiinnuttanut asemansa rohtokasvivalmisteiden klassikkona. Tuotteita myydään myös Avainapteekeissa.

Uusimmat


Hae uusin Avainapteekit-lehti
lähimmästä Avainapteekista
tai lue digiversio täältä.

 

 

Kasihuuhde_aqualan_avainapteekit_banneri

Lue bloggaajamme Kaijan blogia.

Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.


Sinustako Avainasiakas?

Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje