Ginseng tehostaa suorituskykyä

Ginseng

Ginseng luokitellaan Kiinassa kuumaksi yrtiksi: se tehostaa verenkiertoa ja vahvistaa elinvoimaa eli chi:tä.

Ginsengin lehdet muistuttavat hevoskastanjaa ja kukinto marjaterttua. Kasvin kiinnostavin osa on kuitenkin maan alla: sen haaroittuvasta ja tarun mukaan ihmistä muistuttavasta juuresta valmistuu rohdos, jolla on monia käyttökohteita.

”Ginseng on vähän iäkkäämpien ihmisten rohdos, josta haetaan apua niin vanhuuden heikkouteen, mieskuntoon kuin stressinhallintaan, siis tilanteisiin, joissa on tarpeen tehostaa henkistä ja fyysistä suorituskykyä. Ginsengin latinankielinen nimi Panax tarkoittaakin yleislääkettä”, farmakognosian dosentti Yvonne Holm Helsingin yliopistosta kertoo.

Ginsengiä ei suositella verepainepotilaille

Ginseng on ensimmäisiä Aasiasta länsimaihin tuotuja rohdoksia. Kiinassa se luokitellaan vaikutustensa mukaan kuumaksi yrtiksi. Toisin kuin rauhoittavat kylmät yrtit, ginseng tehostaa verenkiertoa ja vahvistaa kiinalaisen lääketieteen mukaan elinvoimaa, chi:tä.

Ginsengiä ei suositella verenpainepotilaille. Myöskään osa kipu- ja verenohennuslääkkeistä ei sovi sen kanssa yhtä aikaa otettaviksi. Lisäksi ginsengillä voi olla hormonaalisia vaikutuksia. Näihin sairauksiin lääkitystä saavien ja hedelmällisessä iässä olevien henkilöiden kannattaakin neuvotella ginsengin käytöstä lääkärin kanssa tai omassa apteekissa. 

”Ginsengiä suositellaan käytettäväksi enintään kolmen kuukauden jaksoina. Kaikki lääkkeet ja rohdokset työllistävät maksaa, joka tarvitsee välillä lepoa. Koska ginseng virkistää, sen otto kannattaa ajoittaa aamuun.”

3.5.2012

Uusimmat


Hae uusin Avainapteekit-lehti
lähimmästä Avainapteekista
tai lue digiversio täältä.

 

 

Kasihuuhde_aqualan_avainapteekit_banneri

Lue bloggaajamme Kaijan blogia.

Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.


Sinustako Avainasiakas?

Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje