Voiko lapsen vatsatautiin varautua etukäteen?

  • apteekin hyllyltä

Tärkeintä vatsataudin ennaltaehkäsemisessä on pitää hyvää huolta käsihygieniasta.

Vatsataudit ehkäistään parhaiten hyvällä käsihygienialla. Siksi lapselle on hyvä opettaa kunnollinen käsien pesu. Saippuapesun lisänä voi pahimpaan tartunta-aikaan käyttää myös käsidesiä aikuisen valvonnassa.

Kotona kannattaa olla lapsille soveltuvia maitohappobakteerivalmisteita eli probiootteja, jotka voivat vähentää ripulitaudin kestoa ja oireilua. Niitä annostellaan paketin ohjeen mukaan. Probiootit saattavat myös ennaltaehkäistä rotaviruksen aiheuttamaa vatsatautia.

Ripulitaudin iskiessä kotona olisi hyvä olla ainakin niin sanottuja ripulijuomia, jotka sisältävä elimistölle tärkeitä suoloja, kuten natriumia ja kaliumia. Juomissa olevat sokerit helpottavat suolan ja veden imeytymistä. Näitä juomia annostellaan lapselle paketin mukana tulevan painokilotaulukon mukaisesti. Huomioitavaa on se, että kuume nostaa nesteentarvetta huomattavasti.

Apteekista saa myös tuotteita, jotka muodostavat suolen pinnalle suojaavan kalvon ja vähentävät ripulin aiheuttajien toimintaa.
Jos lapsella on korkea kuume tai ulosteessa on havaittavissa verta, tulee hakeutua lääkärin hoitoon. Voimakas uupumus kielii usein nestehukasta ja on myös syy lähteä lääkärin vastaanotolle.

Täsmätuote

  • Floridral ja Floridral baby, 16,45 e, 6 annospussia.

Uusimmat


Hae uusin Avainapteekit-lehti
lähimmästä Avainapteekista
tai lue digiversio täältä.

 

 

Kasihuuhde_aqualan_avainapteekit_banneri

Lue bloggaajamme Kaijan blogia.

Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.


Sinustako Avainasiakas?

Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje