Voiko kalaöljyvalmistetta käyttää raskauden aikana?

  • apteekin hyllyltä

Olen raskaana. Voinko jatkaa kalaöljyvalmisteen käyttöä? 

Kalaöljyvalmisteiden sisältämillä omega-3-rasvahapoilla (erityisesti dokosaheksaeenihapolla, DHA) on tärkeä tehtävä sikiön näön ja aivojen normaalin toiminnan kehittymiselle. Omega-3-rasvahappojen on arvioitu myös ehkäisevän ennenaikaista syntymistä, lapsen allergioita sekä vähentävän äidin riskiä sairastua synnytyksen jälkeiseen masennukseen. Kalaöljyjen käyttö tulisi aloittaa viimeistään 20. raskausviikon hujakoilla. Tällöin sikiön rasvahappojen tarve kasvaa huomattavasti, mikä johtaa äidin omien varastojen hupenemiseen.

Kalaöljyvalmisteesta kannattaa tarkistaa DHA:n ja EPA:n pitoisuudet sekä valmisteen mahdolliset vitamiinit. Kaikissa raskausajan omega-3-valmisteissa on huomioitu DHA:n suurentunut tarve, ja sen määrä onkin moninkertainen verrattuna toiseen välttämättömään rasvahappoon, eikosapentaeenihappoon (EPA).

Kalanmaksaöljytuotteita kannattaa raskausaikana välttää, sillä ne sisältävät rasvaliukoista A-vitamiinia, jolla on todettu suurina annoksina olevan haitallisia vaikutuksia sikiöön.

 

Täsmätuote

Multivita Omegalive raskaus -kalaöljykapselit 19,95 e 
(201,52 e/kg), 100 kapselia.

Uusimmat


Hae uusin Avainapteekit-lehti
lähimmästä Avainapteekista
tai lue digiversio täältä.

 

 

Kasihuuhde_aqualan_avainapteekit_banneri

Lue bloggaajamme Kaijan blogia.

Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.


Sinustako Avainasiakas?

Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje