Voiko täitä vastaan suojautua etukäteen?

  • apteekin hyllyltä

Täikausi on jälleen riesanamme. Miten voisin etukäteen suojata perhettämme täiden tartunnan varalta?

Päätäit ovat muutaman millimetrin pituisia, vaaleita tai tummia hyönteisiä. Täit viihtyvät mieluiten pimeässä ja kosteassa, kuten hiusjuuressa ja etenkin korvien takana. Aikuiset täit imevät ravinnokseen verta päänahasta ja lisääntyvät munimalla valkoisia saivareita. Täit eivät hypi tai lennä päästä toiseen, vaan tarttuvat lähikontaktissa ryömimällä staattisen sähkön avustamana. Tämän siirtymistaktiikan vuoksi koulut ja päiväkodit, joissa lapset touhuavat paljon lähekkäin, ovat täiden leviämiselle otollisia paikkoja. On erittäin tärkeää, että täitartuntariskin aikana ei lainailla esimerkiksi hiuslenkkiä, harjaa tai pipoa. Etenkin pitkät kutrit kannattaa pitää kiinni.

Markkinoilla on paljon erilaisia suihkeita ja shampoita, joita voidaan käyttää ennakoivasti täikauden jyllätessä. Osa valmisteista on vaikutukseltaan lyhytkestoisempia: niiden teho perustuu hiusten liukkauden ja sähköisyyden säätelyyn. Säännöllisempään käyttöön tarkoitetut tuotteet kuivattavat yksittäiset täit sekä munat ja estävät täin elinkaaren jatkumisen.

Täsmätuote:

  • paranix
    Paranix Protection Shampoo, 200 ml, 16 € (80 €/l)

Lue lisää:

Täit ovat pään kiusa

Uusimmat


Hae uusin Avainapteekit-lehti
lähimmästä Avainapteekista
tai lue digiversio täältä.

 

 

85123589 Avainapteekit_Cystalia banneri_215x300px_052021

Aqualan_L_banneri_avainapteekit_215x500_2021

Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.

Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje