Ummettaako vauvaa?

  • apteekin hyllyltä

Mistä tiedän, onko pikkuvauvallani ummetusta, lukijamme kysyy.

Ensimmäisten viikkojensa aikana moni vauva kakkaa usein. Vähitellen ulostamistiheys harvenee ja saattaa lopulta vaihdella yksilöllisesti paljonkin. Imeväisillä ulostemassaa kertyy hitaasti, joten normaali ulostusväli saattaa venyä jopa yli viikonkin mittaiseksi. Syytä huoleen ei ole, jos ulostamiseen ei liity kipua, lapsen vointi pysyy hyvänä ja kasvu normaalina. Kivuliaan ulostamisen välttely voi näkyä vauvalla vartalon ojenteluna sekä peräaukon ja pakaroiden lihasten jatkuvana jännittämisenä. Pulloruokintaan voi lisätä apteekin mallasuutetta, joka lisää ulostustarvetta. Myös alaraajojen jumppaaminen, vatsan kevyt hieronta ja lämmin kylpy auttavat laukaisemaan ummetusta. 

Varsinaista lääkehoitoa vauvan ummetukseen tarvitaan harvoin. Vaativammissa tapauksissa voidaan itsehoidossa käyttää laktuloosivalmisteita tai pienoisperäruiskeita. Peräruiske auttaa nopeasti lisäämällä ulostusrefleksiä, samalla pehmentäen suolen sisältöä. Ruiskeet on tarkoitettu vain tilapäiseen käyttöön. Jos itsehoitokonstit eivät auta, on syytä konsultoida neuvolaa tai lääkäriä vaivan varsinaisen syyn selvittämiseksi.

Täsmätuote:

  • Smartlax-peräruiske 4x5 ml, 6,50 e 
    AA0419_smartlax_peraruiske

Uusimmat


Uusi Avainapteekit-lehti on ilmestynyt!
Hae omasi lähimmästä Avainapteekista
tai lue digiversio täältä.

 

 


Lue bloggaajamme Kaijan blogia.

Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.


Sinustako Avainasiakas?

Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje