Tarvitseeko talvella aurinkosuojaa?

  • apteekin hyllyltä

Myös pakkaskelillä ja lumen keskellä kannattaa muistaa kunnollinen aurinkosuoja, sillä lumi heijastaa yli 80 % säteilystä.

Millaisen aurinkosuojan tarvitsen hiihtolomalle?

Hyvässä aurinkosuojatuotteessa on palamiselta ja punoitukselta suojaava UVB-suoja sekä vanhenemismuutoksia ja ihosyöpää ehkäisevä UVA-suoja. Pimeän kauden jälkeen iho ei ole tottunut aurinkoon, joten kannattaa valita tavallista korkeampi suojakerroin. Levitä aurinkosuoja iholle puoli tuntia ennen aurinkoon menoa, jotta se ehtii imeytyä. Lumi heijastaa yli 80 prosenttia säteilystä. Vuoristoalueilla säteily on vielä voimakkaampaa.

Kasvojen iho on ohuempi ja ihon solut ovat pienempiä kuin vartalolla. Siksi tarvitaan kasvoille tarkoitettu, riittävän ravitseva aurinkovoide. Huulet, nenä ja korvanlehdet kannattaa suojata näille alueille tarkoitetulla puikolla. Suojaa silmät aurinkolaseilla. Valitse rantalomalle vedenkestävä aurinkosuoja ihotyypin mukaan, kasvoille oma tuote ja vartalolle helposti levittyvä emulsio. Lapsille on tuotteita, joissa on fysikaalinen suoja ja vain vähän tai ei lainkaan kemiallisia filttereitä. Käytä voidetta riittävästi, noin kourallinen kerrallaan. Lisää tuotetta kahden tunnin välein ja aina uimisen jälkeen. Puhdista ja kosteuta iho auringossa olon jälkeen. Rantalomalla viilentävä after sun -tuote on hyvä, talviulkoilun jälkeen tarvitaan kosteuttava ja ravitseva voide.

 

Täsmätuotteita, esimerkiksi

  • Eucerin 50+ Sun Spray, 200 ml
  • Eucerin 50+ Sun Fluid, Mattifying Face, 50 ml
  • Eucerin 50+, KIDS, Sun Spray, 200 ml

 

Kysymykseen vastasi farmaseutti Elina Helkamäki-Tammelin Saarijärven apteekista.

Uusimmat


Uusi Avainapteekit-lehti on ilmestynyt!
Hae omasi lähimmästä Avainapteekista
tai lue digiversio täältä.

 

 


Lue bloggaajamme Kaijan blogia.

Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.


Sinustako Avainasiakas?

Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje