Rohtuneet huulet, mikä avuksi?

  • apteekin hyllyltä

Huuleni rohtuvat heti, kun säät viilenevät. Mikä niihin auttaisi parhaiten?

Kylmä ulkoilma, viima ja kuiva sisäilma kuivattavat huulten ohutta ihoa. Huulissa ei ole luonnollista rasvaa eikä hikirauhasia, jotka ovat ihon tärkeimmät kosteuttamismekanismit. Huulten kuivumista lisää hengittäminen suun kautta esimerkiksi lenkkeillessä, nenän tukkoisuus sekä tapa nuolla huulia. Hoidon ensiaskel on päätös lopettaa huulten nuoleminen, sillä syljen haihtuessa huulet kuivuvat entistä pahemmin. Lisäksi syljen sisältämät hapot ja entsyymit ärsyttävät huulten ihoa.

Valitse hoitava, kosteuttava, tarvittaessa korjaava huulivoide, jossa on rasvoja ja öljyjä. Ne suojaavat huulten ihoa ja estävät kosteuden haihtumista. Voiteessa voi olla myös vitamiineja tai ihon rakennetta korjaavia ainesosia. Ulkoilijalle voiteen aurinkosuoja on tarpeen, sillä auringon säteily voi herkistää huulten ihoa läpi vuoden. Herkkäihoisen on syytä välttää hajustettuja voiteita. Jos tuntuu siltä, että huulirasvaa pitää lisätä vähän väliä, tuote on epäsopiva. Jatkuva huulirasvan lisäily johtaa helposti kierteeseen, jolloin on syytä lopettaa kyseisen voiteen käyttö ja käyttää jonkin aikaa pelkkää vaseliinia kahdesti päivässä. Sen jälkeen voi valita itselle sopivamman suojaavan voiteen.

Täsmätuote:  

  • Hoitava_huulivoide_hylly
    Apteekki Hoitava huulivoide 15 ml, 4,65 e

Uusimmat


Hae uusin Avainapteekit-lehti
lähimmästä Avainapteekista
tai lue digiversio täältä.

 

 

38231_Perrigo_ACO_Sun_Avainapteekit_banner_215x500
banneri Nicotinel_215x550

Lue bloggaajamme Kaijan blogia.

Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.


Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje