Pesenkö käsiäni liian usein? Käteni kuivuvat.

  • apteekin hyllyltä

Käteni kuivuvat kovasta pesemisestä, mikä avuksi?

Kannattaa miettiä voiko ihoärsytystä välttää, eli vähentää vesipesua tai työskentelyä, jossa kädet kastuvat toistuvasti. Jos tämä ei onnistu, on käsien suojaaminen suojakäsinein ensiarvoisen tärkeää. Jos käsineitä käytetään yli 15 minuuttia, alle tulee pukea puuvillaiset aluskäsineet. Saippuapesun sijaan kädet kannattaa pestä hoitavalla, esimerkiksi glyserolia sisältävällä pesunesteellä tai käyttää pesuun perusvoidetta. Käsien ihoa on hyvä rasvata hoitavalla voiteella mieluiten useita kertoja päivässä. Päiväkäyttöön valitaan nopeasti imeytyvä voide, yöksi voi laittaa rasvaisempaa ja tarvittaessa paksummankin kerroksen. Öisin voi vielä käyttää myös puuvillaisia käsineitä.

Useissa apteekin voiteissa on hoitavia, ihon rakennetta korjaavia ja tulehdusherkkyyttä vähentäviä ainesosia. Glyseroli- ja ksylitolipitoiset voiteet kostuttavat ihoa tehokkaasti ja pitkävaikutteisesti, keramidit korjaavat ihosolujen välistä rakennetta, ja dekspantenoli nopeuttaa ihosolujen uusiutumista. Sinkkipitoiset voiteet torjuvat tulehdusta. Jos käsien iho kutisee ja punoittaa, voi tulehduksen rauhoittamiseksi käyttää kortisonipitoista voidetta kuurimaisesti. Tällöinkin lisä- ja jatkohoitona hoitava perus- tai käsivoide on välttämätön.

Täsmätuote

apteekinhylly_aco
ACO Protecting Hand Cream, 75 ml

Uusimmat


Hae uusin Avainapteekit-lehti
lähimmästä Avainapteekista
tai lue digiversio täältä.

 

 

38231_Perrigo_ACO_Sun_Avainapteekit_banner_215x500
banneri Nicotinel_215x550

Lue bloggaajamme Kaijan blogia.

Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.


Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje