Pahanhajuisesta hengityksestä eroon

  • apteekin hyllyltä

Hengitykseni kuulemma haisee. Mitä asialle voi tehdä, miettii lukijamme.

Pahanhajuinen hengitys, halitoosi, on yleinen vaiva. Epämiellyttävä haju syntyy rikkikaasuista, joita suun bakteerit tuottavat hajottaessaan mm. ruoantähteitä. Valkosipuli, sokeripitoiset ja happamat ruoat, alkoholi ja tupakka vaikuttavat erityisen voimakkaasti hengityksen tunkkaisuuteen.

Halitoosin taustalla voivat olla myös hormonit, huono suuhygienia, suun tai nielun tulehdukset tai kuiva suu. Monet lääkkeet aiheuttavat suun kuivumista. ”Aamuhengitys” johtuu yöllisen syljen erityksen vähentymisestä ja bakteerikantamuutoksista.

Tärkeintä on suuhygienia. Hampaiden harjaus kahdesti päivässä fluoripitoisella tahnalla sekä päivittäinen hammasvälien puhdistus ovat raikkaan hengityksen kulmakiviä. Viimeistelyyn löytyy suuvesiä, joista osa peittää hetkellisesti pahanhajuista hengitystä. Valitse fluoripitoinen ja rikkikaasuja neutraloiva tuote.

Täsmätuote:

  • Yotuel_hylly
    Yotuel Breath Spray 15 ml, 7,10 e

Uusimmat


Uusi Avainapteekit-lehti on ilmestynyt!
Hae omasi lähimmästä Avainapteekista
tai lue digiversio täältä.

 

 


Lue bloggaajamme Kaijan blogia.

Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.


Sinustako Avainasiakas?

Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje