Ota magnesium oikeassa muodossa

  • apteekin hyllyltä

Mihin tarvitaan magnesiumia? Missä muodossa se kannattaisi nauttia?

Magnesium on elimistölle tärkeä aine, jota tarvitaan muun muassa solujen energiatuotantoon, insuliinin muodostumiseen ja hyödyntämiseen, sydämen lyöntitiheyden ja verenpaineen säätelyyn sekä stressihormonien normaaliin toimintaan. Magnesium poistuu elimistöstä munuaisten tai hikoilun kautta. Monipuolista ruokaa syövillä magnesiumin puutostauti on harvinainen. Puutosta voi syntyä eräiden lääkkeiden pitkäaikaisen käytön yhteydessä sekä ankaran dieetin, suoliston imeytymishäiriöiden, ripulin, oksentelun tai pitkäkestoisen stressin vuoksi. Runsas hikoilu voi lisätä tarvetta.

Magnesiumia käytetään yleisesti lihaskramppien ehkäisyyn ja hoitoon. Varmaa tutkimusnäyttöä tehosta ei ole, mutta monet kokevat oireidensa helpottuvan ja lihasten palautuvan paremmin rasituksesta magnesiumlisän avulla. Magnesium imeytyy parhaiten sitraattimuodossa. Magnesium on hyvä ottaa illalla, sillä se unettaa lievästi ja koska lihaskrampitkin vaivaavat yleensä öisin.

Magnesium voi edesauttaa suolen tyhjentymistä aamulla. Jos sinulla on nesteenpoistolääkitys tai munuaisten vajaatoimintaa, keskustele magnesiumlisän käytöstä apteekin henkilökunnan tai lääkärin kanssa.

Täsmätuote:

  • 1100215_fc_MgD_400_EXTRA_direkt_20St_FIN_110x110x40
    Diasporal Magnesium 400 Extra Direkt, annospussit 20x2,2 g, 16,25 e

Uusimmat


 


Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.


Sinustako Avainasiakas?

Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje