Nenäsumute vaivan mukaan

  • apteekin hyllyltä

Milloin ja miksi nenäsumutetta käytetään?

Nenäsumutteita löytyy apteekista moneen lähtöön, joten on tärkeä tunnistaa, mihin vaivaan mitäkin valmistetta käytetään.
Flunssaista tukkoisuutta voidaan helpottaa kuuriluontoisesti avaavilla ksylometatsoliinia sisältävillä suihkeilla. Ne supistavat nenän limakalvon verisuonia. Avaavia suihkeita käytetään yhtäjaksoisesti korkeintaan 7–10 päivän ajan tottumisriskin ja haittavaikutusten vuoksi.

Aikuisten allergisen nuhan ja tukkoisuuden itsehoidossa paras vaihtoehto on kortisonipitoiset valmisteet, jotka hoitavat nenän limakalvon tulehdusta.

Hoitavien kortisonisuihkeiden paras mahdollinen teho saavutetaan yleensä muutamien päivien kuluessa, ja niitä suositellaankin käytettäväksi koko altistuskauden ajan. Antihistamiinisuihkeet estävät allergia­oireiden syntymistä ja helpottavat nenän vuotamista sekä kutinaa.

Nenän limakalvot voivat kuivua lääkesumutteiden käytön yhteydessä tai kuivan hengitysilman takia. Kuivia ja vaurioituneita limakalvoja on syytä hoitaa kosteuttavilla vitamiinisuihkeilla, joita saa, ja kannattaakin, käyttää niin usein kuin tarvetta ilmenee.

Täsmätuote:

  • A-Vita Plus -nenäsuihke 20 ml.

Uusimmat


 


Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.


Sinustako Avainasiakas?

Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje