Näin selviät lomalla ilman ummetusta

  • apteekin hyllyltä

Olemme lähdössä joululomalla reissuun. Miten voisin ehkäistä ummetuksen? Olisiko tuotetta, joka sopisi sekä aikuisille että lapsille?

Ummetuksen taustalla on usein ruokavaliotottumusten muutos.

Lomalla päivärytmi voi muuttua epäsäännölliseksi ja ruokavalio sisältää vähemmän kuituja kuin kotona. Usein silloin myös syödään normaalia enemmän.

Kaukomatkoilla vatsan mikrobistoon voi tulla muutoksia, jotka sekoittavat vatsaa. Lämmin sää altistaa elimistön kuivumiselle, mikä voi johtaa ummetukseen. Jos ruokailutottumusten muuttaminen ja vedenjuonnin lisääminen eivät parissa päivässä helpota tilannetta, voi turvautua apteekista löytyvään apuun.

Laktuloosi- ja makrogolivalmisteet jauheina tai liuoksina vaikuttavat lisäämällä vatsan sisällössä olevan veden määrää, mikä pehmittää ja liukastuttaa ulostemassaa. Valitettavasti valmisteiden vaikutus ilmenee parhaiten vasta säännöllisessä käytössä.

Tablettimuotoisilla ulostuslääkkeillä saavutetaan vaikutus 12 tunnin sisällä, mutta ne eivät sovellu pitkäaikaiskäyttöön. Pienoisperäruiskeet tuovat helpotusta jo vartissa. Suosittelen jauhemaista tuotetta yhdistettynä pienoisperäruiskeisiin. Ne kulkevat helposti matkassa mukana.

Täsmätuote: 

  • smartlax_hylly
    Smartlax Laktuloosi vadelma 667 mg/ml 200 ml ja Smartlax peräruiske 4 x 5 ml

Uusimmat


Hae uusin Avainapteekit-lehti
lähimmästä Avainapteekista
tai lue digiversio täältä.

 

 

38231_Perrigo_ACO_Sun_Avainapteekit_banner_215x500
banneri Nicotinel_215x550

Lue bloggaajamme Kaijan blogia.

Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.


Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje