Kuinka voin lopettaa kuorsaamisen?

  • apteekin hyllyltä

Kuorsaan nukkuessani. Mistä vaivaan saisi apua?

Kuorsaus on merkki lisääntyneestä vastuksesta ylähengitysteissä unen aikana. Sitä aiheuttaa nenän ja nielun ahtaus sekä nenän limakalvojen kuivuus tai yliherkkyys. Alttiutta lisäävät ylipaino, tupakointi sekä alkoholin ja rauhoittavien lääkkeiden käyttö. Painonhallinta ja tupakoinnin lopettaminen ovatkin tärkeä osa kuorsauksen hoitoa. Kuorsaus lisääntyy usein selinmakuulla. Tämän voi estää tyynyllä tai paitaan kiinnitettävällä pallolla.

Apteekista on saatavana sierainten laajentimia helpottamaan nenähengitystä. Nenän limakalvojen kostutus suihkeilla ja nenähuuhtelukannulla auttaa yleensä. Yliherkkyysnuha tulee hoitaa esimerkiksi kortisoninenäsuihkeella. Saatavilla on myös nieluun suihkutettavia suihkeita tai imeskelytabletteja, joita annostellaan juuri ennen nukkumaan menoa. Ne liukastavat nielun limakalvoja ja parantavat hengitysilman kulkua. Vaikutus on yksilöllinen ja selviää kokeilun kautta.

Jos kuorsaukseen liittyy hengityskatkoja, päiväaikaista väsymystä ja nukahtelua, lääkärinhoito on tarpeen, sillä taustalla saattaa olla uniapneaoireyhtymä. Myös nenänielun mahdolliset rakenteelliset poikkeamat kannattaa tutkituttaa lääkärillä.

 

Täsmätuotteita, esimerkiksi

  • Snoreeze 16 imeskelytabl. 14,86 e

Asiantuntijana Elina Helkamäki-Tammelin, farmaseutti, Saarijärven apteekki

   

Lue lisää muualla verkossa:

Kuorsaus

Uusimmat


Uusi Avainapteekit-lehti on ilmestynyt!
Hae omasi lähimmästä Avainapteekista
tai lue digiversio täältä.

 

Nettibanneri_madoton
Nettibanneri_Aco
Nettibanneri_Nicotinel
Nettibanneri_NudriDrink
Nettibanneri_Vichy

Lue bloggaajamme Kaijan blogia.

Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.


Sinustako Avainasiakas?

Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje