Kuinka ehkäistä flunssakierre?

  • apteekin hyllyltä

Yritän vältellä flunssakierrettä, miten toimia? Voiko siinä onnistua?

Välttääkseen flunssavaivoja ja estääkseen tartuntaa kannattaa pestä käsiä usein saippualla. Käsien kuivaaminen pesun jälkeen on tärkeää. Jos saippuapesu ei ole mahdollista, voi käyttää käsien desinfiointiaineita. Omien silmien, nenän ja suun koskettamista kannattaa välttää, ettei flunssa tartu kosketuksen mukana limakalvoille.

Runsas juominen auttaa kuona-aineiden kulkeutumiseen pois elimistöstä. Säännöllinen liikunta terveenä ollessa parantaa vastustuskykyä. Riittävän pitkät yöunet auttavat jaksamaan paremmin. Flunssan ensioireiden tuntuessa kunnon lepo saattaa estää taudin etenemistä.
Nuhakuumeen aikana suuret C-vitamiiniannokset voivat lievittää oireita ja lyhentää flunssan kestoa. Maitohappobakteerit tukevat elimistön puolustusjärjestelmää ja voivat lyhentää flunssan kestoa.

Tuoreiden tutkimusten mukaan sinkkituotteet vähentävät flunssan eri oireita. Parhaiten sinkki auttaa nenän tukkoisuuteen ja nuhaan. Siitä on apua myös kurkun käheyteen ja karheuteen. Apteekista saa apua myös flunssaan liittyviin lihaskipuihin ja yskään.

Täsmätuote

  • Apteekkarin C+Sinkki imeskelytabletti, 30 kpl, veriappelsiini ja mustaherukka.

Uusimmat


Uusi Avainapteekit-lehti on ilmestynyt!
Hae omasi lähimmästä Avainapteekista
tai lue digiversio täältä.

 

 


Lue bloggaajamme Kaijan blogia.

Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.


Sinustako Avainasiakas?

Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje