Kinesioteippi, mihin sitä voi käyttää?

  • apteekin hyllyltä

Nyt puhutaan paljon kinesioteippauksesta. Mihin kinesioteippiä voi käyttää ja mihin niiden käyttö perustuu?

Huippu-urheilijat ovat hyödyntäneet kinesioteippausta liikunnallisten vammojen ehkäisyyn ja hoitoon jo vuosikymmenten ajan. Nykyään teippausta käytetään myös arkisten lihas- ja nivelvaivojen hoitomuotona.

Kinesioteippaus perustuu aineenvaihdunnan vilkastuttamiseen sekä kudosten uudelleenasetteluun hoidettavalla alueella. Tunnetuimmin menetelmää käytetään lihaskivun lievitykseen, nivelliikkuvuuden lisäämiseen sekä liikkeen tai asennon korjaamiseen ja tukemiseen. Teippauksesta on koettu olevan hyötyä myös turvotustilojen ja arpikudoksen hoidossa. Kinesioteippausta käytetään usein muiden hoitomuotojen, kuten lääkityksen ja perusfysioterapian, rinnalla. Teippaustekniikoita on erilaisia, joten menetelmän valitseminen tulisi perustua ammattilaisen suorittamiin esitietoihin ja neuvontaan.

Värit eivät kerro teippien ominaisuuksista, vaan juontavat juurensa väriterapiasta. Teipit ovat puuvillaa, minkä vuoksi ne sopivat myös herkkäihoisille.

 

Täsmätuote

  • Pharmacare Kinesioteippi 5 m x 5 cm, 13,90 e

Uusimmat


Uusi Avainapteekit-lehti on ilmestynyt!
Hae omasi lähimmästä Avainapteekista
tai lue digiversio täältä.

 

 


Lue bloggaajamme Kaijan blogia.

Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.


Sinustako Avainasiakas?

Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje