Ientulehduksen kotihoito

  • apteekin hyllyltä

Hammasharjani on verinen hampaat pestyäni – onko syytä huoleen?

Syytä huoleen onkin – ja ennen kaikkea on syytä tehostaa suun ja hampaiden hoitoa. Verenvuoto ikenistä on aina tulehduksen merkki. Ientulehdus syntyy, kun bakteeriplakkia kertyy ienrajaan ja hammasväleihin. Oireita ovat verenvuodon lisäksi ikenien aristus, turvotus ja punoitus.  Myös paha maku suussa tai pahanhajuinen hengitys voi kertoa ientulehduksesta. Se voi esiintyä laaja-alaisesti kaikissa ienpinnoissa tai vain paikallisesti esimerkiksi yhden hampaan alueella. Joka tapauksessa se on hoidettava hyvin, sillä se voi hoitamattomana johtaa hampaiden kiinnityskudosten tuhoutumiseen, parodontiittiin. Tärkeintä on itsehoito. Jos ikenestä vuotaa verta hampaita harjatessa, puhdista aluetta tavanomaista useammin ja huolellisemmin muutamana päivänä. Purskuttele kuurina antibakteerista suuvettä. Bakteeriärsytyksen vähentyessä verenvuoto ikenistä loppuu.

Ovatko suunhoitorutiinisi riit­tävät hoitamaan ja ehkäisemään ientulehdusta? Hampaat tulee har­jata kahdesti päivässä pehmeällä hammasharjalla. Puhdista hammasvälit päivittäin, ennen hampaiden harjausta, hammaslangalla tai hammasväliharjalla. Puhdistusta voi täydentää päivittäiseen käyttöön tarkoitetulla suuvedellä.

Täsmätuote:

  • Paroex_GUM
    Suuvesi GUM Paroex 0,12 % 300 ml, 7,35 e

Uusimmat


 


Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.


Sinustako Avainasiakas?

Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje