Hyvällä hoidolla finneistä eroon

  • apteekin hyllyltä

Mikä olisi laadukas tuote nuoren ihon finnien hoitoon? lukijamme kysyy.

Säännöllinen päivittäinen hoitorutiini on tärkeä muistaa: puhdistus, hoito ja kosteutus. Nämä keinot on hyvä ottaa käyttöön viimeistään silloin, kun iholla näkyy ensimmäisiä merkkejä finneistä. Akne ilmestyy useimmiten teini-iässä, kun hormonien vaikutuksesta talirauhanen kasvaa ja talintuotanto lisääntyy.

Puhdistus tulisi tehdä aamuin illoin. Se poistaa kuollutta ihosolukkoa ja ylimääräistä talia iholta, siten estetään ihohuokosten tukkeutumista. Kun liiallista talia, likaa ja kuolleita ihosoluja saa poistettua, finnejä tulee vähemmän. Kannattaa valita itselle mieluisa tuote joko puhdistusmaidon tai vaahdon muodossa.

Puhdistuksen jälkeen iho vaatii hoitoa. Kuorintaan ja syväpuhdistukseen voi käyttää esimerkiksi salisyylihappoa sisältävää tuotetta. Siten voi estää huokosten tukkeutumista. Salisyylihappotuotteet estävät myös bakteerien kasvua. Finnejä ei kannata puristella, koska se lisää tulehdusriskiä ja voi aiheuttaa arpia.

Rasvaisen tai epäpuhtaan ihon kosteutukseen kannattaa valita kevyt voide tai geelimäinen tuote.

Täsmätuote

• ACO Spotless Deep Cleansing, Daily Face Wash 12,35 e (61,75 e/l)

Uusimmat


Uusi Avainapteekit-lehti on ilmestynyt!
Hae omasi lähimmästä Avainapteekista
tai lue digiversio täältä.

 

 


Lue bloggaajamme Kaijan blogia.

Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.


Sinustako Avainasiakas?

Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje