Hiertymät jaloissa: Miten niitä voisi estää?

  • apteekin hyllyltä

Kun kaupunkilomalla kesähelteillä kävelen nähtävyyksiä katselemassa, käy lähes aina niin, että hyvistä kengistä huolimatta jalkaan tulee jonkin sortin hiertymä. Miten sellaisen voisi estää?

Hyvätkin kengät on paras ottaa käyttöön ennen matkalle lähtöä. Jalkojen ihoa kannattaa hoitaa hyvin jo ennen lomaa, sillä ohut ja kuiva iho hiertyy herkästi. Kuivaa jalat pesun jälkeen huolellisesti ja rasvaa ne hyvällä perus- tai jalkavoiteella, älä kuitenkaan levitä voiteita varpaiden väleihin. Voide vahvistaa ihoa ja ehkäisee siten rakkojen syntymistä. 

Paljas jalka kengässä on hiertymäriski. Siksi on hyvä käyttää edes ohuita sukkia. Pitkään kävellessä jalat usein turpoavat ja hikoavat, mikä lisää rakkojen ilmaantumista. Onkin hyvä välillä nostaa jalat koholle.

Hikoileville jaloille on suositeltavaa ripotella talkkia. Päkiäpehmusteet, pohjalliset ja varvassuojat estävät rakkojen ja hiertymien syntyä. Vaihtoehtoja on monenlaisia, ja apteekissa osataan auttaa niiden valitsemisessa.

Usein jaloissa on kengän tai jalan muodoista johtuen tyypillisiä kohtia, johon rakkoja syntyy. Tällaisen rakolle herkän kohdan voi suojata etukäteen esimerkiksi voiteella, liimattavalla fleecekankaalla tai rakkolaastarilla. Matkalla kätevä ja helposti käytettävä vaihtoehto on rakonestopuikko.

Täsmätuote

  • Linola Suojaava Balsami, 50 ml, 14,10 e (282 e/kg)

UusimmatAvainapteekit-lehti

Avainapteekit-lehden löydät myös Facebookista.


Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.


Sinustako Avainasiakas?

Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje