Ehkäise täitartunta

  • apteekin hyllyltä

Voiko täitartunnan ehkäistä ja jos, niin miten? Lue farmaseutimme vinkit.

Täiepidemia alkaa usein syksyisin, kun lapset palaavat lomilta kouluihin ja päiväkoteihin. Täit voivat olla riesa jo kesälläkin, kun ollaan leireillä ja yökyläillään.

Täit tarttuvat läheisessä kosketuksessa. Ne eivät osaa hypätä, vaan ne ryömivät, kiipeävät tai pudottautuvat paikasta toiseen. Täit pyrkivät hakeutumaan ihmisen lämpöä kohti, koska ne tarvitsevat veriaterian säännöllisesti. Tämän vuoksi tartunnan saa helpoiten hiusten koskettaessa toisiaan tiiviisti ja pitkäkestoisesti – esimerkiksi lasten leikeissä. Täit voivat tarttua kaverin kammasta, hiuskoristeista, päähineestä ja jopa korvakuulokkeista. Lapsia kannattaa muistuttaa siitä, että hiusten kanssa kosketuksissa olevia välineitä ei pidä lainailla. Päähinettä olisi hyvä säilyttää esimerkiksi repussa, taskussa tai takin hihassa.

Täitartunnan ehkäisy on aina mielekkäämpää kuin tartunnan saaneiden hoito. Täikauden aikana on hyvä tehdä täitarkastus säännöllisesti. Torjuntaan on tarjolla suihkeita ja shampoita, jotka estävät täitä tarttumasta. Tartuntaa ehkäisevän shampoon teho perustuu tuoksuun, jota täit karttavat. Shampoossa on myös hoitavia aineita, jotka lievittävät päänahan punoitusta ja kutinaa.

Täsmätuote:

  • Paranix Protection Shampoo 200 ml, 16,05 e (80,25 e/l)  
    AA0419_paranix_suojaa_taitartunnalta_shampoo

Lue lisää:

Täit ovat pään kiusa

Uusimmat


Uusi Avainapteekit-lehti on ilmestynyt!
Hae omasi lähimmästä Avainapteekista
tai lue digiversio täältä.

 

 


Lue bloggaajamme Kaijan blogia.

Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.


Sinustako Avainasiakas?

Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje