Apua miehen virtsankarkailuun

  • apteekin hyllyltä

Lukijamme kysyy: Olen mies ja kärsin virtsankarkailusta. Mikä avuksi?

Virtsankarkailu on sekä sosiaalinen että hygieeninen ongelma. Se voi heikentää elämänlaatua paljon. Miehillä yleisintä on niin sanottu pakkoinkontinenssi, jossa virtsaa karkaa äkillisen virtsaamistarpeen yhteydessä. Tämä on usein osa yliaktiivisen rakon oireyhtymää, johon liittyy tihentynyt virtsaamistarve.

Virtsankarkailuongelma yleistyy iän myötä, koska virtsarakkoa säätelevät lihakset menettävät voimaansa vanhemmiten. Tällöin myös virtsaamisen jälkeinen tiputtelu yleistyy. Virtsankarkailu on yleistä erityisesti eturauhasongelmien yhteydessä ja toimenpiteiden jälkeen. Myös eräät lääkkeet voivat aiheuttaa virtsankarkailua. Ongelmasta kannattaa keskustella lääkärin kanssa.

Virtsankarkailua voi jossain määrin itse helpottaa elintapoihin liittyvillä keinoilla. Vähentämällä kahvin, teen ja alkoholin käyttöä voi välttää tihentynyttä virtsaamistarvetta. Ylipainoisella laihduttaminen vähentää rakkoon kohdistuvaa painetta. Lantionpohjan lihaksia vahvistavalla jumpalla voi vähentää virtsankarkailua. Voit esimerkiksi yrittää ”katkoa pissaa” virtsaamisen aikana.

Apteekista on saatavilla erityisesti miehille tarkoitettuja inkontinenssisuojia. Valikoimasta löytyy suojia eriasteiseen virtsankarkailuun.

Täsmätuote

• Tena Men, level 2, 10 kpl, 6,70 e

Uusimmat


Uusi Avainapteekit-lehti on ilmestynyt!
Hae omasi lähimmästä Avainapteekista
tai lue digiversio täältä.

 

 


Lue bloggaajamme Kaijan blogia.

Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.


Sinustako Avainasiakas?

Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje