Sakke Pietilä: Liikkeelle uusin polvin

sakke_pietila

Polvien tekonivelet palauttavat Sakke Pietilän vähitellen tuttuun vauhtiin.

Raju ja rankka urheilu teki määrätietoista tuhoaan jääkiekkovalmentaja Sakke Pietilän polvissa. Hän arvelee kuitenkin, että nivelongelmien kierteen aloitti onnettomuus, joka hänelle sattui 18-vuotiaana. Kauhakuormaaja kaatui hänen päälleen ja katkaisi reisiluun.

”Reisiluu luutui kieroon. Ja kun asento on väärä, toinen jalka kompensoi ja sekin rasittuu.”

Lopulta Pietilän polvissa oli jäljellä vain riekaleet kierukoista ja kipu, joka iski jopa kävellessä. Lääkärit kehottivat sinnittelemään ja siirtämään leikkausta vielä muutaman vuoden. Mutta Pietilää ei houkuttanut hidastempoinen tulevaisuus kipujen ja kipulääkityksen kourissa. Hän päätti leikkauttaa polvet, vieläpä molemmat samalla kertaa.

Koska luvassa oli yli seitsemän tunnin leikkaus, anestesialääkäri ei kannustanut nukutukseen. Niinpä potilas varustettiin selkäydinpuudutuksella ja tajuntaa hämärtävällä lääkityksellä.

”Kuulin kuitenkin mitä tapahtui. Sahattiin, porattiin, kilkuteltiin ja paukuteltiin. Oli kuin pajalla olisi ollut.”

Lukuisiin tähystysleikkauksiin tottunut Pietilä on joutunut tällä kertaa nöyrtymään siihen, että leikkaus vaatii toipumisaikansa. Leikkaus tehtiin toukokuun viimeisenä perjantaina, ja maanantaina hän lähti sairaalasta väsyneenä. Verenhukka oli pudottanut hemoglobiinin puoleen. Heikkoa oloa lisäsi vahva kipulääkitys.

Kesäkuun alussa, viikon kuluttua leikkauksesta, maksapihvit ja pinaattiletut ovat tehneet tehtävänsä.

”Olen kävellyt jo pitkiä lenkkejä, ehkä liiankin pitkiä. Illalla vähän sattuu. On vain niin kauhea motivaatio päästä kuntoon.”

Uusimmat


Uusi Avainapteekit-lehti on ilmestynyt!
Hae omasi lähimmästä Avainapteekista
tai lue digiversio täältä.

 

 


Lue bloggaajamme Kaijan blogia.

Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.


Sinustako Avainasiakas?

Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje