Polvia särkee vaikka liikun paljon - missä syy?

  • apteekin hyllyltä

Liikun paljon mutta ajoittain polvia särkee ja ne tuntuvat jäykiltä – löytyisikö apteekista apua?

Raskas ja yksipuolinen urheilu, ikääntyminen sekä ylipaino voivat vaikuttaa nivelten normaaliin toimintaan. Nivelen luun päätä peittävä rustokudos sekä voiteleva nivelneste tarvitsevat riittävästi rakennusaineita toimiakseen ja vaimentaakseen niveleen kohdistuvia iskuja. Jos näitä rakentavia ainesosia ei elimistössä ole tarpeeksi, rustokudos kuluu ja nivel voi oireilla jäykkyytenä tai kipuiluna.

Keskeisimpiä nivelen rakennusaineita ovat glukosamiini ja kondroitiinisulfaatti. Glukosamiini vaikuttaa erityisesti nivelnesteen voiteluominaisuuksiin. Kondroitiinisulfaattia tarvitaan muodostamaan joustava, verkkomainen ruston perusrakenne. C-vitamiini puolestaan auttaa tuottamaan kollageenia, joka on yksi tukikudoksen tärkeimmistä osasista.

Apteekin valikoimissa on yhdistelmävalmisteita, joissa edellä mainitut nivelen rakennusosaset löytyvät samasta tabletista. Ravintolisän hyödyt ovat parhaiten havaittavissa 3–6 kuukauden kuurilla, jolloin 1–2 tablettia otetaan päivittäin ruokailun yhteydessä. Tärkeää on myös jatkaa monipuolista liikuntaa, joka ylläpitää ja vahvistaa jalkojen lihasvoimaa: esimerkiksi hiihtoa, pyöräilyä tai uintia.

 

Täsmätuote

apteekinhylly_synomax
Synomax Comp 100 tabl. 38,85 e (235,35 e/kg)

Uusimmat


Hae uusin Avainapteekit-lehti
lähimmästä Avainapteekista
tai lue digiversio täältä.

 

 

Kasihuuhde_aqualan_avainapteekit_banneri

Lue bloggaajamme Kaijan blogia.

Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.


Sinustako Avainasiakas?

Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje