Kovettuvat kantapäät kuntoon

  • peili_jalkahoito

Kovettuvatko kantapääsi? Pehmeän askeleen saat päivittämällä jalkojenhoitorutiinisi ja tarkistamalla kenkiesi kunnon.

Säännöllinen jalkojen hoito ehkäisee jalkavaivoja.

– Kovettuminen on jalkojen ihon suojamekanismi rasitusta vastaan. Paine, puristus ja hankaus esimerkiksi kengässä altistavat kovettumille, farmaseutti Taru Maanpää Helsingin Kipparlahden apteekista sanoo.

Kosteus- ja jalkavoiteet hoitavat sekä ehkäisevät kovettumia. Perusvoiteet sopivat koko perheelle. Jalkavoiteissa on puolestaan pehmentäviä aineita, kuten maito- tai salisyylihappoa ja ureaa eli karbamidia. Kantapään paksu iho vaatii rasvapitoista voidetta. Kuivaihoisille sopivin on keramideja sisältävä voide. Voiteet imeytyvät parhaiten jalkakylvyn pehmittämiin jalkoihin.

Tarvittaessa myös jalkaraspilla voi poistaa kovettunutta ihosolukkoa, mutta rikkinäistä ihoa ei kannata raspata.

– Raspaus joka toinen viikko riittää. Tiheämpi raspaus kiihdyttää ihon puolustusmekanismeja, ja kovettumien synty voi nopeutua, Maanpää muistuttaa.

Kuorinta-aineen käyttö pari kertaa kuussa voi nopeuttaa jalkojen ihon pehmentymistä. Raspaus ja jalkavoiteen käyttö ajavat kuitenkin saman asian. Tehohoidoksi sopivat kuorivat hoitosukat, joilla jalat voivat pehmentyä kertahoidolla.

Kannattaa aina selvittää, mikä runsasta kovettumista aiheuttaa.

– Sopivat kengät ehkäisevät kovettumia. Huonot kengät hiertävät, aiheuttavat virheasentoja ja edelleen kovettumia, Taru Maanpää sanoo.
Päivittäiseen jalkojenhoitoon kuuluu jalkojen puhdistaminen vedellä tai miedolla saippualla sekä huolellinen kuivaaminen ja rasvaaminen. Pesu suojaa bakteerien ja sienten aiheuttamilta tulehduksilta. Varvasvälit kannattaa kuivata huolella ja jättää rasvaamatta, sillä kosteus altistaa hautumille ja infektioille.

Apteekissa neuvotaan sopivien jalkatuotteiden valinnassa ja annetaan ohjeita niiden käyttöön. Hoitotuotteita löytyy niin känsiin, syyliin, halkeamiin, jalka- ja kynsisieniin, rakkoihin kuin jalkojen virheasentoihinkin.

– Jalkatuotteiden sopivuus kannattaa tarkistaa aina farmaseutilta. Tarvittaessa ohjaamme asiakkaan jalkahoitajalle tai lääkäriin, farmaseutti Taru Maanpää sanoo.

 

Kokeile vaikka näitä

 

Footner Exfoliating Socks -kuorintasukat

Kertakäyttöiset sukat jalkojen ihon kuorintaan ja kovettumien poistoon. Sukka pehmentää jalan ihon yhden käyttökerran jälkeen ja vähentää halkeamia. Ei ärtyneelle, herkälle, rikkinäiselle tai sairaalle iholle. Pakkauksessa on yksi pari. 30,90 e

CCS Jalkakylpysuola

Pehmentää kuivia ja karheita jalkoja sekä kovettumia. Karbamidisuola sitoo kosteutta pehmentäen ihoa. Virkistää ja raikastaa rasittuneita jalkoja. Hajusteeton. Sopii myös kylpysuolaksi. 310 g, 10,70 e

Scholl-moottoriraspi timanttiterällä, Velvet Smooth with Diamond Crystals

Timanttikiteet raspirullassa tehostavat jälkeä. Paristokäyttöinen. Turvapysäytys liiallisen paineen ehkäisemiseksi. Vaihdettava raspirullapää, mukana paristot. 41,10 e

Eucerin Repair Foot Creme 10 % Karbamid+Lactate -jalkavoide

Kuiville ja erittäin kuiville jaloille sekä halkeilleille kantapäille. Kosteuttaa ja pehmentää ihoa tehokkaasti. Sisältää luonnollisia kosteuttajia. Hajusteeton. 100 ml, 15,20 e

Uusimmat


Hae uusin Avainapteekit-lehti
lähimmästä Avainapteekista
tai lue digiversio täältä.

 

 

Kasihuuhde_aqualan_avainapteekit_banneri

Lue bloggaajamme Kaijan blogia.

Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.


Sinustako Avainasiakas?

Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje